Mindre rødt på børsen

Hovedindeksen på Oslo Børs har hentet seg markant inn etter raset i den tidlige handelen. DnB NOR og REC er blant taperne, mens Statoil er eneste OBX-aksje i pluss. Salmar faller kraftig etter tall.

Foto: Berit Roald / SCANPIX.
Børs

Etter å ha rast over 3,8 prosent til under 340 i løpet av de første 45 minuttene, har hovedindeksen på Oslo Børs hentet seg inn den siste timen.Siste notering er 348,22, som er ned bare 1,4 prosent.Statoil er lyspunktet Fallet skjer fortsatt på bred basis. Alle OBX-selskapene faller, med unntak av Statoil, som er opp 0,4 prosent til 122,60 kroner.REC har justert seg inn, etter å ha vært nede i 8,27 kroner tidligere i dag. Aksjen er sist omsatt for 8,87 kroner, som er ned 2,8 prosent. Dagens fall avløser det på over 11 prosent i går.Utviklingen skjer etter at konkurrenten LDK Solar kutter i guidingen for 2. kvartal og helåret 2011 etter dramatiske prisfall.PGS, TGS, Yara og Algeta faller alle rundt 2 prosent, mens Hydro og RCCL faller hhv. 2,4 prosent til 29,72 kroner og 3,4 prosent til 123 kroner.Frykten for kortsiktig kredittskvis for europeiske banker tynger banksektoren på Europa-børsene. Dette smitter over på DnB NOR, som trekker ned 4,2 prosent til 59,20 kroner.Salmar slaktes etter tall Salmar la i morges frem et resultatet før skatt på minus 218,7 millioner kroner, sammenlignet med pluss 204,9 millioner kroner året før. Snittforventningene til analytikerne tilsa ifølge Reuters et resultat før skatt på 239 millioner kroner.Driftsresultatet før justering av biomasse ble 112,0 millioner kroner, mot 173,4 millioner kroner året før. Her hadde analytikerne ventet et resultat på 215 millioner kroner.Verdijustering biomasse belaster regnskapet med 308,7 millioner kroner, mot ventet null.Markedet reagerer med å sende aksjen ned 12,5 prosent til 32 kroner.En rekke selskaper har lagt frem tall. Sjekk disse her.Analytiker Henning C. Steffenrud i First Securities beskriver Salmars 2. kvartal som forferdelig. I en oppdatering skriver han at kjøpsanbefalingen og kursmålet på 55 kroner nå skal vurderes.Mye å bekymre seg for Frykten for ny resesjon i USA fikk god næring av gårsdagens dose med skrale nøkkeltall fra USA. I en ny rapport uttrykket Morgan Stanley da også at både USA og Europa er farlig nær resesjon, og kuttet samtidig globale vekstprognoser.Det hjelper heller ikke på stemningen at EUs politikere ser ut til å være i villrede om hvordan statsgjeldproblematikken skal løses. En statsgjeldproblematikk som nå fryktes å spre seg til USA og amerikanske grener av europeiske storbanker.En ny resesjon hos verdens største energiforbruker er dårlig nytt for oljeprisen. Brent oktober-olje faller drøye dollaren til 105,95 dollar fatet fredag formiddag.WTI-oljen er ned 2,29 dollar til 80,22 dollar fatet.Disse faller og stiger mest Relativt sett faller flere aksjer enn Salmar tosifret.Faktor Eiendom er ned 12,2 prosent til 3,25 kroner, mens Oslo Axess-noterte Aqua Bio Technology trekker ned hhv. 15,2 prosent til 9,62 kroner.I andre enden finner vi Funcom, som topper vinnerlisten med en oppgang på 5,4 prosent til 7,01 kroner. Nærmest kommer gårsdagens største taper NattoPharma, som i dag er opp 3,8 prosent til 27 øre.Det norske ser fortsatt ut til å dra nytte av Aldous-effekten, og stiger 2,9 prosent til 43 kroner. Sevan Drilling, som har blitt gjenstand for en stålbull Pareto-analyse, stiger 3,7 prosent til 4,20 kroner.Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen