Nordnet-kundene kjøpte mest MHG

Aksjesparerne har sitter mye stille i båten på rolig sommerbørs. Men dette er kortene Nordnet-kundene har satset på i juli.

Anders Skar, daglig leder Nordnet - Foto: Selskapet
Børs

- Tradisjonen tro har det vært sommerslapt på Oslo Børs i juli. Tragedien som rammet Norge og Oslo mot slutten av måneden har selvfølgelig også bidratt til at folk har hatt tanker og fokus på andre ting enn aksjeinvesteringer, sier Anders Skar, daglig leder i Nordnet Norge.Det har vært både opp- og nedturer på børsen i juli, men hovedindeksen endte til slutt med en nedgang på 0,87 %. Totalt nettosolgte privatpersoner aksjer for knappe 5 millioner kroner i juli, men Skar sier det ikke er noen tydelig overvekt verken av kjøpere og selgere.Marine Harvest er den mest kjøpte aksjen blant Nordnets privatkunder. Bak Marine Harvest på listen over de ti mest kjøpte aksjene blant privatpersoner i juli finner vi Norsk Hydro, RCL, DNO, Norske Skog, TGS, Xact Derivat Bull, Statoil, Northland Resources og Frontline.De ti mest solgte aksjene i juli var PGS, Yara, Subsea 7, Seadrill, Telenor, Golar LNG, Aker Solutions, DnB NOR, Orkla og Fred. Olsen Energy.- PGS aksjen er opp nesten 20 % i juli. Den sterke utviklingen i juli skyldes det positive resultatvarselet selskapet kom med den 15. juli, og den gode rapporten mot slutten av måneden. Privatpersoner har valgt å cashe hjem gevinst i seismikkaksjen, sier Skar.

Nyheter
Næringsliv