Norske Skog skuffer igjen - taper 300 nye millioner

Norske Skog tapte en snau milliard etter skatt i andre kvartal i fjor. I år var det ventet en klar forbedring. Her er rapporten fra selskapet.

Sven Ombudstvedt, - Foto: Scanpix
Børs

Norske Skog melder et resultat etter skatt på -280 millioner kroner i 1. kvartal 2011, mot -872 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge SME Direkt var det ventet et resultat på -192 millioner kroner.Resultat per aksje ble -1,47 kroner, mot -4,60 kroner ved samme korsvei i fjor. Her var det ventet et resultat på -1,01 kroner per aksje.Resultatet før skatt ble -271 millioner kroner, sammenlignet med -1.176 millioner kroner året før. Snittforventningene til analytikerne tilsa et resultat før skatt på -248 millioner kroner.Driftsresultatet ble -202 millioner kroner, mot -643 millioner kroner året før. Her hadde analytikerne ventet et resultat på -47 millioner kroner.Driftsinntektene beløp seg til 4.542 millioner kroner, sammenlignet med 4.577 millioner kroner i 1. kvartal 2010. Analytikernes forventninger lå her på 4.823 millioner kroner.Norske Skog opplyser i sin kvartalsrapport torsdag at man venter noe høyere avispapirpriser i andre halvår 2011.Det ventes også økte volumer innen magasinpapir i andre halvår, delvis som følge av at Saugbruks på ny er i normal produksjon.- Kostnadene på de fleste innsatsfaktorene vil holde seg høye, men prisene på energi og returpapir viser tegn til å modereres, heter det i rapporten.Selskapet hadde videre en negativ kontantstrøm fra driften på 129 millioner kroner i Q2.Samme kvartal året før var kontantstrømmen -153 millioner kroner, mens den var på -239 millioner kroner i første kvartal.Over halvparten av selskapets årlige rentekostnader kom i kvartalet, noe som ble motvirket av en nedbygging av arbeidskapital med 113 millioner kroner.Her er rapporten og pressemeldingen fra Norske Skog