Ny all time low etter tall på rød børs

Dette var ikke riktig dag å legge frem svake kvartalsrapporter. Oslo Børs er ned 1,9 prosent ved lunsjtider, mens Norske Skog og TGS stuper hhv. 18,41 og 10,6 prosent.

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs faller videre fra start idag og er ved lundsjtider ned 1,95 prosent til 386,72 poeng. Det er omsatt verdipapirer for like over 2 milliarder kroner.Statoil, Yara, Seadrill, TGS-Nopec og Norsk Hydro er de mest omsatte aksjene på Oslo Børs ved lunsjtider. Samtlige er ned.Norske Skog, TGS-Nopec og Algeta er blant aksjene i fokus torsdag. De to førstnevnte la begge frem tall, mens Algeta faller etter at sektorkollega har skuffet i USA onsdag etter børs.Vinnere og tapere Blant aksjer med nevneverdig omsetning er det Det norske Oljeselskap, InterOil Exploration, SAS, Lerøy Seafood Group og Norwegian Property som topper vinnerlistene.Blant aksjer med nevneverdig omsetning er det Norske Skog, TGS, Frontline, Birdstep, Algeta og Eitzen Chemical som er de største taperne.Norske Skog har satt ny all time low-notering i dag og er ned 18,41 prosent ved lunsjtider. I skrivende stund omsettes aksjen for 5,85 kroner. Selskapet presenterte tall før børsstart torsdag , der de melder om at de taper 300 nye millioner kroner. Norske Skog-konkurrenten UPM Kymmene presenterte kvartalsresultater i går som var noe under forventningene.TGS bommet også på analytikerestimatene og presenterte et noe svakere andrekvartal enn ventet. Seismikkfallet fortsetter på Oslo Børs. Etter tallpresentasjonen er TGS ned 10,6 prosent ved lunsjtider, mens PGS faller 6,31 prosent.Blant OBX-aksjene er Gjensidige Forsikring, Archer, RCL og Statoil Fuel & Retail alene om å stige. Førstnevnte er opp 1,44 prosent.TGS-Nopec, Frontline, PGS og Golden Ocean faller alle mer enn 5 prosent og er de aksjene i OBX-indeksen som trekker mest ned.Oljeprisen Oljeprisen var lavere torsdag morgen ved børsstart enn da Oslo Børs stengte onsdag. Rundt lunsj omsettes brentoljen for levering i september til 112,4 dollar per fat, ned 0,73 prosent fra siste sluttnotering. Mens tilsvarende amerikanske lettoljekontrakt omsettes for 91,3 dollar, ned 0,69 prosent fra siste sluttnotering.Tall onsdag viste at USAs råoljelagre steg med 1 million fat i uken som gikk, mens bensinlagrene økte med 1,7 millioner fat. Disse tallene presset oljeprisen videre nedover.Analytikere hadde ifølge Dow Jones Newswires ventet en vekst i råoljelagrene på 1,1 millioner fat, mens det for bensinlagrene var ventet en økning på 100.000 fat.- Dette er bare ytterligere et signal om at etterspørselen etter olje svekkes, og det er dette som i siste instans driver prisene nedover, sier Matt Smith, oljeanalytiker i Summit Energy i Louisville, Kentucky.Raffinerienes utnyttelsesgrad, som steg med ett prosentpoeng til 89,3 prosent, utgjorde ifølge Wall Street Journal et lyspunkt i ukestatistikken.Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen