Nyheter løfter aksjene på Oslo Børs

Positive nyheter fra USA bidrar til en positiv start på børsuken. Slik ser det ut ved lunsjtider.

Oslo Børs Foto: Scanpix Junge, Heiko
Børs

I dag peker pilen opp på Oslo Børs. Ved lunsjtider har hovedindeksen lagt på seg 0,84 prosent og står dermed i 421,17 poeng. Det er så langt omsatt aksjer for 1,1 milliarder kroner.Gjeldstaket i USAOptimismen skyldes at amerikanske politikere har blitt enige om å heve gjeldstaket. I første omgang er det snakk om en økning på minst 2.100 milliarder dollar. Statens utgifter skal over det neste tiåret reduseres med i underkant av 1.000 milliarder dollar.Venter børsoppgangI dagens utgave av Finansavisen kan vi lese at investeringsdirektør Robert Næss i Nordea Investment Management venter børsoppgang til høsten.Olje/StatoilPrisen på et fat Nordsjøolje, med levering i september, har gått opp 2,07 prosent og står nå i 119,16 dollar. Statoil klatrer 0,98 prosent.Archer John Fredriksen-selskapet Archer blar opp 742 millioner dollar og kjøper Great White Energy. Kjøpet dobler Archers kapasitet på coil tubing og directional drilling i USA. Etter oppkjøpet vil Archer være operasjonell i alle større olje- og gassregioner i USA. Aksjen stiger 11,54 prosent.Cermaq Cermaq avviser krav fra ett medlem av kongressen i Chile som vil plassere ILA-skyld hos Norge og la norske oppdrettere som Marine Harvest og Cermaq betale . Aksjen klatrer 1,66 prosent.Deep Sea Supply forteller at AHTS-flåten hadde en snittinntekt på cirka 16.100 dollar per dag per skip i juni måned. Selskapets PSV-flåte seilte inn 19.600 dollar per dag i juni 2011. Aksjen stiger 3,20 prosent.Resultater og generalforsamlinger PSI Group avholder ekstraordinær generalforsamling. Det er ingen selskaper på Oslo Børs som presenterer resultater mandag, men blant utenlandske selskaper som legger frem resultater finner vi Catalyst Paper, FMC Corp, Kaiser Aluminium, Terra NitrogenSlik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs