Oljefondet under 3.000 milliarder

Verdien av oljefondet var fredag formiddag sunket til rett under 3.000 milliarder kroner.

Yngve Slyngstad Larsen, Håkon Mosvold
Børs

Fondet har falt mer en 100 milliarder kroner siden første kvartal.Det er det kraftige kursfallet i verdens aksjemarkeder som fredag sendte verdien av Statens pensjonsfond utland - det såkalte oljefondet - under tre tusen milliarder kroner.Like før klokken 11.30 fredag lå verdien av fondet på 2.992.371.664.202 kroner. Så sent som torsdag kveld hadde fondet, ifølge telleren på fondets egen hjemmeside , mer en 50 milliarder kroner å gå på til grensen på 3000 milliarder kroner.Det er en komplisert metode som brukes for å komme fram til tallene på nettsiden, sier Bunny Nooryani, kommunikasjonsrådgiver i Norges Bank Investment Management, til nettstedet NA24.- Men i all hovedsak er det tre faktorer som påvirker tallet mer en andre. Størrelsen på fondets avkastning, endringer i valutakursene og kapitaltilførsler, sier Nooryani.Og tallene forandrer seg raskt. Bare mens denne saken ble skrevet hadde oljefondet lagt på seg rundt 2 milliarder kroner.

Nyheter
Børs