Oljemygg faller kraftig på enda rødere børs

Oslo Børs faller noe fra start tirsdag og for en av børsens aller mest profilerte oljemygger ser det småstygt ut fra start. Her er aksjene som trosser nedturen og stiger friskt - og dem som sliter mer enn resten.

Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs faller noe fra start tirsdag og hovedindeksen er i skrivende stund ned 0,55 prosent til 409,37. Så langt i år er børsen ned 6,65 prosent mens man det siste året er opp 11,04 prosent.Det er så langt omsatt aksjer og egenkapitalbevis på børsen for 265 millioner kroner.Blant selskapene i søkelyset tirsdag finner man Frontline, Noreco og Norsk Hydro, som begge befinner seg høyt oppe på taperlisten.Noreco er så langt ned over 5 prosent mens Northern Offshore er blant vinnerne så langt. Børsene i USA opplevde nedtur mandag. Dow Jones endte ned 0,09 prosent mens S&P 500 falt med 0,41 prosent hovedsaklig grunnet meget skuffende ISM-tall.Børsene i Asia-regionen falt dermed tilbake tirsdag, etter at de mandag steg kraftig. Nikkei 225 endte ned 1,21 prosent.- Det heller mot en negativ åpning. Både terminkontraktene og utviklingen i Asia tilsier det. En liten opphenting i USA og høyere oljepris trekker noe opp, men sentimentet gjør at vi venter en svakere åpning, sier aksjestrateg Tom Olaf Hammervold i Nordea Equities til TDN Finans.Blant aksjene som faller mest finner man akkurat nå Petrolia, SinOceanic Shipping, Panoro Energy, Biotec Pharmacon, Frontline, Polarcus, Noreco, Sevan Marine og Fornebu Utvikling.Sistnevnte er børsjumbo så langt med et fall på 5,88 prosent til 1,92 kroner. Frontline er ned 3,10 prosent mens Noreco faller 2,50 prosent.Statoil stiger 0,07 prosent til 131,70 kroner mens Yara International er opp 0,23 prosent og REC er ned 0,10 prosent.Blant aksjene som stiger mest finner man akkurat nå PSI Group, NavaMedic, Northern Offshore, Scana Industrier, Det norske, EDB ErgoGroup og BWG Homes.Førstnevnte er opp 10,22 prosent til 4,85 kroner men er så langt meget begrenset omsatt. Aksjen har imidlertid gjort comeback den siste uken, og er opp snaue 10 prosent i denne perioden. De siste 12 månedene er PSI ned nærmere 40 prosent.Statoil, Yara International og Norsk Hydro er akkurat nå de mest omsatte aksjene på børsen.Oljeprisen faller etter ISM-tallOljeprisen faller tirsdag morgen, og den er nå noe lavere enn da Oslo Børs stengte sine dører mandag ettermiddag. Prisene nærmer seg nå de laveste på en måned.Brent for levering i september omsettes nå til 116,20 dollar, ned 0,51 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen er ned 0,52 prosent til 94,43 dollar.Da siste aksje ble omsatt på Oslo Børs mandag kostet brentoljen rundt 116,64 dollar fatet. Like før klokken 16 mandag var prisen per fat nordsjøolje på over 119,60 dollar.Svake ISM-tall fra USA, som kom inn på 50,9 i juli mens de var ventet inn på 54,6, er i all hovedsak årsaken til det kraftige fallet i oljeprisen.(Mer under bildet)- Selv om situasjonen rundt gjeldstaket synes å være løst, er dette blitt overskygget av disse svake amerikanske makroøkonomiske indikatorene, noe som leder til svakhet i oljeprisen, sier Ben Westmore, mineral- og energiøkonom i National Australia Bank i Melbourne, til Bloomberg.Man regner tirsdag med at man vil få tall som viser at forbruket i USA stagnerte i juni, og at disse vil senke oljeprisen ytterligere. Oljelagrene ventes også inn høyere enn ved forrige korsvei.Chung Yang, oljeanalytiker i Philip Futures i Singapore, tror frykten for en mulig nedgradering av USAs kredittrating vil kunne sende oljeprisen ytterligere ned. Dette selv om man stemme for den nye planen om heving av gjeldstaket.- Oljeprisene blir trolig styrket hvis Senatet stemmer for, fordi dette betyr at USA ikke kommer i mislighold. Samtidig følger vi nøye med på hva som skjer hvis ratingbyråene nedgraderer USAs rating, sier Chung til Marketwatch.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.