Opplever rally mens Oslo Børs stuper

Selv om Oslo Børs starter uken i fritt fall er det enkelte som kan glede seg over fantastiske kursoppganger. Gullprisen setter ny rekord igjen. Slik ser det ut på Oslo Børs ved lunsjtider.

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

I dag peker pilen nok en gang ned på Oslo Børs. Ved lunsjtider har hovedindeksen falt 3,31 prosent og står dermed i 352,95 poeng. Det er så langt omsatt aksjer for 2,3 milliarder kroner.Nyheten om at kredittvurderingsbyrået Standard & Poor's nedgraderte USAs statsgjeld fra AAA til AA+ i helgen bidrar til usikkerhet i et allerede nervøst marked.Veien videre - Det som skjer er en av de mest forutsigbare krisene jeg har sett. Situasjonen ligner på Dot.com, som alle visste ville sprekke, men ikke når, sier investor Håvard Nesheim til Finansavisen.Olje ned - gull opp Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i september, har gått ned 2,67 prosent og står nå i 106,45 dollar.Gullprisen hopper over 50 dollar og passerer 1.700 dollar. Gullprisen har vært så høyt som 1.718,2 dollar mandag. Det er ny rekord igjen.Statoil Statoil har sammen med partnerne Petoro AS, Det norske oljeselskap og Lundin Norway gjort et betydelig oljefunn på Aldous Major South prospektet (PL 265) i Nordsjøen.Brønnen 16/2-8 som er boret med Transocean Leader har påvist en oljekolonne på cirka 65 meter i sandstein fra Jura-alder. Innsamlede data bekrefter at reservoaret er av meget god kvalitet. Statoil faller 0,34 prosent.Det Norske Det norske oljeselskap ASA har kommet med en oppdatering i forbindelse med et gassfunn i Barentshavet. Tidligere i sommer ble det kjent at det var gjort et gassfunn i PL 535 på Norvarg i Barentshavet, hvor Total E&P Norge AS er operatør. Foreløpige beregninger viser at funnet er på mellom 10 og 50 milliarder Sm3 utvinnbar gass, som tilsvarer mellom 63 og 315 millioner fat oljeekvivalenter. Det norske har en andel på 20 prosent i funnet.Aksjen stiger 14,06 prosent.- Dette er oppløftende resultater.Total har gjort en førsteklasses jobb på Norvarg. Operatøren er også en betydelig aktør i Barentshavet med andeler i Snøhvit, på Melkøya LNG fabrikk og i det russiske Shtokman feltet. Totals erfaring og kompetanse fra Barentshavet, samt fra lignende gassfelt internasjonalt, vil ha stor verdi for Det norske i det videre arbeidet med å kartlegge størrelsen og muligheten for fremtidig produksjon fra Norvarg, sier administrerende direktør Erik Haugane.Songa Offshore Arne Blystad-dominerte Songa Offshore melder om et resultat etter skatt på 21,0 millioner dollar i 2. kvartal 2011, mot 11,9 millioner dollar i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 17 millioner dollar.Songa Offshore faller 12,50 prosent.TGS-Nopec Primærinnsider Robert Hobbs, Chief Executive Officer i TGS-Nopec, har kjøpt 2.000 aksjer i selskapet til en gjennomsnittskurs på 130,175 kroner. Aksjen faller 8,38 prosent.Europa En rekke investorer og analytikere frykter for smitteeffekten, og mener Frankrike kan bli neste land ut som nedgraderes fra AAA. Det kom ikke mye fornuftig ut av G7 møtet natt til søndag, bortsett fra at det ble lovet samordnede tiltak.Den europeiske sentralbanken (ESB) ønsker velkommen annonseringene fra myndighetene i Italia og Spania rundt nye tiltak og reformer i finans- og strukturpolitikken.Investorer tolker det dit hen at ECB mandag morgen vil begynne å kjøpe italiensk og spansk statsgjeld. Et trekk som er ventet vil lette lånekostnaden for eurosonens tredje og fjerde største økonomier.Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen