Optimistene råder på Oslo Børs

Oslo Børs har ristet av seg den nervøse åpningen. Nå peker pilen opp. Børsmelding sender en av vinneraksjene opp ti prosent.

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

Etter en rød start peker nå pilen opp på Oslo Børs. Ved lunsjtider har hovedindeksen lagt på seg 1,21 prosent og står dermed i 355,68 poeng. Det er så langt omsatt aksjer for én milliard kroner.Forvalter Lill Aafos i DnB NOR Global Energy er dagens gjest i økonominyhetene på HegnarTV.Veien videre - De kritiske nivåene er 344 og 375. Disse nivåene må brytes på stigende voulm for å signalisere angrep på den tekniske motstanden på 395 - 400. Brytes den tekniske støtten på 344-nivået kan hovedindeksen fort falle videre til 340, 330, 320 og kanskje 310, kunne vi lese i artikkelen Søndagens aksjetips på HegnarOnline.Olje Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i oktober, har gått ned 2,10 prosent og står nå i 106,34 dollar. Det kan nå se ut som om Gaddafi-regimet i Libya er i ferd med å bryte sammen, og Obama ba i natt Gaddafi gå av. Muligheten for at det igjen kan komme Libys olje på markedet bidrar til å tynge oljeprisene.Statoil stiger 0,80 prosent.Avocet Mining En av mandagens børsvinnere er Avocet Mining som stiger 10,05 prosent. Selskapet meldte i morges at de nå tror de vil finne mer gull i Inata-gruven enn de tidligere har forventet. Selskapet har dermed løftet sitt esitmat for gruven til 3,36 millioner under gull. Det er 59 prosent høyere enn tidligere.Norwegian Energy Company Norwegian Energy Company selger sin eierandel på 13,338 prosent i oljefunnet Flyndre Paleocene til Maersk Oil. Salgssummen skal være satt til 19 millioner kroner. Det ventes at salget av Flyndre forventes å gi en positiv resultateffekt på omkring 10 millioner kroner.Noreco-aksjen faller 0,53 prosent.Marine Harvest Det Los Angeles-baserte forvaltningsselskapet Tradewinds Global Investor har mandag kjøpt ytteligere 23,3 millioner aksjer i Marine Harvest. Etter transaksjonen eier forvaltningsselskapet 5,056 prosent av Marine Harvest-aksjene.Marine Harvest klatrer 2,94 prosent.Floatel For to uker siden ble det kjent at Aqua Pellentesque hadde lagt inn et kontantbud på Floatel på 19,50 kroner.- En kjærkommen bekreftelse på at industrien selv er sterk i troen, mens aksjemarkedet for tiden synes litt frikoblet fra underliggende verdier, sa forvalter Dagfinn Hopsdal i Landkreditt Forvaltning til HegnarOnline i en kommentar den gang.I en børsmelding sendt ut mandag morgen kommer det frem at en avtale om sammenslåing ble inngått i går. Floatel International-aksjonærene vil få sine 19,50 kroner for sine aksjer, som deretter vil bli slettet.Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen