Oslo Børs møter motgang

Oslo Børs møter motgang onsdag formiddag og pilene peker ned 0,58 prosent. Statoil faller nesten dobbelt så mye, og er ned hele 0,99 prosent.

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs trekker ned onsdag formiddag. Hovedindeksen er ned 0,58 prosent til 400,16 . Det er hittil omsatt aksjer og verdipapirer for 400 millioner kroner.Oljegiganten Statoil kan ikke melde om medvind og faller 0,99 prosent til 130 kroner. Det er nesten dobbelt så mye som Oslo Børs.Oljeprisen ned på fryktFrykten for en eventuell nedgradering av den amerikanske statsgjelden, samt gjeldsproblematikken i PIGS-landene, tynger også råvaremarkedene.Et fat Brent-olje med september-levering faller 0,55 prosent til 115,82 dollar. Mens amerikansk lettolje er ned 0,45 prosent til 93,37 dollar.KrisestemningEuropeiske terminkontrakter er ned rundt 1,0-1,5 prosent. Det kan bli det største to-dagers fallet siden mars. Råvare- og shippingaksjer opplever en bred nedgang.Bekymringene rundt en eventuell nedgradering av USAs AAA-rating, kombinert med en strøm av dårlige nøkkeltall fra USA, har tynget finansmarkedene både i tirsdagens USA-handel og nattens Asia-handel.Seiler oppCecon er opp 12,5 prosent til kroner. Aksjen får følge av NattoPharma og PCI Biotech Holding som stiger henholdsvis 11,11 prosent og 8,14 prosent.Blant de 20 mest omsatte aksjene stiger DnB NOR til 74,50 kroner opp 0,067 prosent. Marine Harvest er opp 7,19 prosent, mens Storebrand stiger 0,57 prosent.Videre er Telenor opp 0,91 prosent til 87,95 kroner og Rec opp 0,16 prosent til 9,18 prosent. Fredriksens Frontline er opp 1,97 prosent til 54,15 kroner.Dagens hittile taperaksjer er Camillo Eitzen & Co ned 15,46 prosent og I.M. Skaugen ned 11,24 prosent.Videre faller Fara. American Shipping Company og Faktor Eiendom ned 8,79, 7,02 og 6,48 prosent.Lite selskapsnytt Det er ingen selskaper på Oslo Børs som presenterer tall idag.Siem Offshore har kjøpt de resterende 50 prosentene i Overseas Drilling Ltd fra et datterselskap av Transocean Ltd.Kontrari AS er oppe i en eierandel på 40,02 prosent i AKVA Group .Norske Skog-konkurrenten UPM Kymmene har presentert tall for andre kvartal . Resultatet når ikke opp til forventningene.Flex LNG har inngått en intensjonsavtale med InterOil for levering av én million tonn LNG hvert år i ti år.Scottish Salmon Company går ex utbuytte på 0,16 kroner i dag. Aksjen stiger 2,46 prosent de første 20 minuttene av handelsdagen.Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen