Oslo Børs raser under 400

Onsdag starter med et fall under det viktige 400-nivået på Oslo Børs. Kun et knippe aksjer slipper unna børsfallet. Norske Skog er ned 3,69 prosent etter at konkurrenten UPM presenterte svake tall. (oppdatert kl 09:20)

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs åpner onsdagen med et fall på 1,1 prosent til 397,8 poeng klokken 09:10. De 10 første minuttene er det omsatt verdipapirer for 189 millioner kroner.KrisestemningEuropeiske terminkontrakter er ned rundt 1,0-1,5 prosent. Det kan bli det største to-dagers fallet siden mars. Råvare- og shippingaksjer opplever en bred nedgang.Bekymringene rundt en eventuell nedgradering av USAs AAA-rating, kombinert med en strøm av dårlige nøkkeltall fra USA, har tynget finansmarkedene både i tirsdagens USA-handel og nattens Asia-handel.Vinnere og tapereKort etter åpning på Oslo Børs er det Frontline den eneste OBX-aksjene som stiger. Frontline er opp 0,28 prosent ti minutter ut i onsdagens handel.Statoil er ned 1,1 prosent til 130,20 kroner. Aksjen er den mest omsatte hittil, etterfulgt av Yara og Norsk Hydro som faller hhv. 1,5 og 1,9 prosent i åpningsminuttene.Cecon, Q-free, Nordic Mining, Grieg Seafood og Petrolia Drilling topper vinnerlisten. Førstnevnte er vinneraksjen i åpningsminuttene med en oppgang på 12,5 prosent til 1,80 kroner. Skjønt det er bare handlet 100 aksjer.American Shippipng Company, ABG Sundal Collier, Salmar, BWG Homes, Sevan Drilling og Kongsberg Automotive topper taperlisten i åpningsminuttene. American Shippipng Company er mest ned i åpningsminuttene, med et fall på 7,02 prosent til 4,50 kroner.Oppdatert kl 09:20:På OBX-listen faller Elten, DNO, seismikkaksjene TGS og PGS, Golden Ocean, REC, Norsk Hydro, Schibsted og Storebrand mer enn 3 prosent de flørste 20 minuttene.Selskapsnyheter Det er ingen selskaper på Oslo Børs som presenterer tall idag.Siem Offshore har kjøpt de resterende 50 prosentene i Overseas Drilling Ltd fra et datterselskap av Transocean Ltd.Kontrari AS er oppe i en eierandel på 40,02 prosent i AKVA Group.Norske Skog-konkurrenten UPM Kymmene har presentert tall for andre kvartal . Resultatet når ikke opp til forventningene.Flex LNG har inngått en intensjonsavtale med InterOil for levering av én million tonn LNG hvert år i ti år.Scottish Salmon Company går ex utbuytte på 0,16 kroner i dag. Aksjen stiger 2,46 prosent de første 20 minuttene av handelsdagen.Makro Kinesisk tjeneste-PMI for juli viste et hopp i morgentimene onsdag.ADP-rapporten for juli presenteres klokken 14:15 norsk tid og markedene vil følge presentasjonen med argusøyne. Det er ventet en økning på 100.000 nye sysselsatte i amerikansk privat sektor.Klokken 16:00 presenteres ISM-indeksen for den amerikanske tjenestesektoren. Ifølge Reuters er det ventet en indeks på 53,6.Industriordrene fra USA kommer også klokken 16 norsk tid. det er ventet en nedgang på 0,7 prosent.Statistisk Sentralbyrå sine eksporttall av laks presenteres klokken 10:00Olje Kl 09:13 etter at startskuddet gikk på Oslo Børs onsdag handler brentoljen for levering i september for 115,68 dollar per fat, ned 0,68 prosent fra forige sluttnotering. Den amerikanske lettoljen for levering i september handler ned 0,67 prosent fra forige sluttnotering til 93,15 dollar per fat.Frykten for en eventuell nedgradering av den amerikanske statsgjelden, samt gjeldsproblematikken i PIGS-landene, tynger også råvaremarkedene.Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen