Oslo Børs raste til årsverste

Oslo Børs har seilt i motvind hele onsdag. Klokken 16.00 førte skuffende makrotall fra USA nok en gang til ytterligere nedgang.

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

Skuffende ISM-indeks, lavere industriordre og ADP-tall som viste moderat vekst skuffet flere markeder enn det amerikanske onsdag.Oslo Børs, som har vært i rødt siden morgentimene onsdag, falt hele 1,98 prosent til 394,42 onsdag ettermiddag.Det ble omsatt aksjer og verdipapirer for 5,53 milliarder kroner.Statoil falt 2,51 prosent til 128 kroner.- Overrasket markedet Klokken 14.15 onsdag viste ferske jobbtall fra ADP Employer Services i USA onsdag viser at det i juli ble skapt 114.000 arbeidsplasser i privat sektor. 14.00 flere jobber enn hva som var ventet.Tallene førte til oppgang på Wall Street rett etter åpning, men det varte ikke lenge. Klokken 16.00 tikket skuffende ISM- og industriordre-tall inn og børene så rødt, både på Wall Street og i Oslo.- Det var ventet en ørliten oppgang for non-manufacuring ISM, og istedet fikk vi en overraskende nedgang, kommenterer Kjersti Haugland i DnB NOR Markets til HegnarOnline.Hun kan fortelle at indeksen nå er på det laveste siden februar 2010.- Det er helt klart skuffende tall for markedet, sier Haugland.På det meste falt Oslo Børs i overkant 2,25 prosent etter tallslippet.Mer olje på lager - oljeprisen drastisk ned De amerikanske oljelagrene la på seg 0,95 millioner fat i uken som endte 29. juli. Det var på forhånd ventet en økning på 1,5 millioner fat.Bensinlagrene steg med 1,7 millioner fat til 215,2 millioner fat, mot ventet oppgang på 0,3 millioner fat. Destillatlagrene steg derimot kun med 0,4 millioner fat til 152,3 millioner fat. Her var det ventet en økning på 1,5 millioner fat.Ved børsslutt gikk et fat Brent-olje med septemeber-levering for 113,84 dollar, ned 2,25 prosent. Mens amerikansk lettolje gikk for 92,08 dollar fatet, ned 1,82 prosent.Verdens 67. største får bank Verdens 67. største selskap, målt etter omsetning, i Fortunes Global 500-rangering, Statoil, falt kraftig tilbake onsdag.Selskapet kunne forøvrig melde om at stålunderstellet til Gudrun-plattformen nå har kommet på plass i Nordsjøen. Dermed er første etappe gjennomført i de omfattende installasjonsarbeidene på Gudrun-feltet.Aksjen ble den mest omsatte med en omsetning på 1.058 millioner kroner, men falt 2,51 prosent til 128,00 kroner.Dagens taperaksjer ble Repant ned 13,04 prosent til 2,00 kroner og Komplett ned 10,02 prosent til 44 kroner.Songa Offshore opp på forventning Estimater innhentet av SME Direkt viser at analytikerstanden venter millionvekst på driftssiden for Songa Offshore i 2. kvartal 2011. Gjennomsnittet viser at det ventes et driftsresultat på 25 millioner dollar for andre kvartal 2011.Songa Offshore endte opp 1,47 prosent til 27,60 kroner.Dagens vinneraksjer ble forøvrig Nio Security opp 13,67 prosent til 1,33 kroner og Aker Floating Production opp 13,51 prosent til 2,52 kroner.Også Cecon steg 12,50 prosent til 1,80 kroner og fikk følge av Codfarmers opp 10,84 prosent til 6,44 kroner.Få lysglimt blant de storeBlant de store var det utenom Songa Offshore kun Telenor som steg 3,04 prosent til 89,80 kroner og Gjensidige som steg 1,71 prosent til 62,30 kroner blant de 30 mest omsatte aksjene på Oslo Børs.Marine Harvest opp på laksepris-vekst I uke 30 var eksportprisen for fersk laks 30,62 kroner per kilo . Det er en oppgang på 1,7 prosent fra uke 29, meldte Statistisk Sentralbyrå onsdag.Analytiker Kolbjørn Giskeødegård mener laksebransjen er for dårlig til å balansere tilbud og etterspørsel og at det resulterer i berg- og dalbane for lakseprisen.Marine Harvest er en av fiskeaksjene som er mest ekspnert mot lakseprisen.Marine Harvest endte opp 0,46 prosent til 3,01 kroner.Yara cashet inn, men falt Yara International solgte onsdag eiendelene sine i den russiske NPK-fabrikken i Rossosh. Gevinsten fra salget ventes å bli på rundt 1,4 milliarder kroner.Aksjen falt tilbake 1,84 prosent til 287,30 kroner.Lite selskapsnytt Det var ingen selskaper på Oslo Børs som presenterte tall idag.Siem Offshore har kjøpt de resterende 50 prosentene i Overseas Drilling Ltd fra et datterselskap av Transocean Ltd.Kontrari AS er oppe i en eierandel på 40,02 prosent i AKVA Group .Norske Skog-konkurrenten UPM Kymmene har presentert tall for andre kvartal . Resultatet når ikke opp til forventningene.Flex LNG har inngått en intensjonsavtale med InterOil for levering av én million tonn LNG hvert år i ti år.Scottish Salmon Company går ex utbuytte på 0,16 kroner i dag. Aksjen stiger 2,46 prosent de første 20 minuttene av handelsdagen.Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Næringsliv