Panikk-salget fortsetter i Asia

Asiatiske indekser faller mellom 3 og 4 prosent etter en panikk-artet sell-off på Wall Street torsdag.

Asia-børs - Foto: Scanpix
Børs

Japans Nikkei-indeks er tilbake til tsunami-nivåene i Mars måned.Asiatiske investorer ser til Wall Street der de tre tonangivende indeksene Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq alle beveget seg inn i korreksjons-territoriet torsdag kveld, definert som mer enn 10 prosents fall fra forige topp. Dermed fortsetter panikk-salget i Østen.Standard &Poor sin GSCI råvare-indeks har sitt største fall siden desember 2008, der olje, sink og hvete er blant råvarene som trekker mest ned. Klokken 7:30 har WTI-oljen for levering i september falt 1,09 prosent til 85,69 dollar per fat inneværende døgn .-Investorene tar inn over seg hvor dramatisk farten i den globale og den amerikanske økonomien har avtatt de siste månedene, sier direktør for globale investeringer Ross Koesterich i BlackRock til Bloomberg.Rundt klokken 7:30 norsk tid når de asiatiske børsene er i ferd med å stenge er MSCI ASIA apex 50-indeksen er ned 4,51 prosent.Nikkei-indeksen i Japan gikk ned med 4,1 prosent i løpet av de første minuttene etter åpning. Den bredere Topix gikk ned med 3,5 prosent. Nå er Nikkei-indeksen ned 3,66 prosent til 9.306,02 poeng mens Topix faller 3,26 prosent til 799,40 poeng.Hang Seng- indeksen i Hong Kong er ned 4,75 prosent, og den kinesiske CSI 300-indeksen faller 1,81 prosent. Shanghai-børsen faller 1,88 prosent.Taiwans Taiex faller 5,30 prosent, mens sør-koreanske Kospi er ned 3,52 prosent.I Australia hvor den australske sentralbanken nedreviderer vekstprognosen for nasjonens økonomi i 2011 , faller Standard & Poor's ASX200-indeks med 3,95 prosentopoeng, og New Zealands NZX50-indeks er ned 2,9 prosent. Den australske sentralbanken nedreviderer vekstprognosen for nasjonens økonomi i 2011, men tar opp inflasjonsprognosen.Strait Times i Singapore faller 3,66 prosent.Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen