Pareto-analytiker går for utbyttecase

Pareto-analytiker Thomas Nielsen satser på utbytteaksjene, og trekker frem tre kjøpsanbefalinger og ett salg.

Foto: Erlend Aas / SCANPIX Aas, Erlend
Børs

r Pareto-analytiker Thomas Nielsen betegner Atea som en aksje med god forutsigbarhet og lav risiko relativt til andre aksjer.- Når de begynner å betale ut mer til aksjonærene, kommer det til å bli en utbytteyield som er såpass sterk at det kommer til å drive kursen opp, sier Pareto-analytiker Thomas Nielsen om Atea til Finansavisen. Han trekker frem Kongsberggruppen som et case som minner om Atea.- Selskapet har også en unik markedsposisjon og er utrolig godt drevet. Dessverre mener vi de er veldig feil kapitalisert, med en stor netto kontant balanse som etter vårt syn er direkte aksjonærfiendtlig, med mindre de jobber med noen store oppkjøpsplaner som de åpenbart ikke kan fortelle om, sier Nielsen som har stor tro på at selskpet vil optimalisere kapitalstrukturen slik at de kan betale ut mer til aksjonærene.Pareto-analytiker Thomas Nielsen anbefaler kjøp av Atea, Kongsberggruppen og Algeta i dagens børsingervju med Finansavisen. Det er utsikten til utbytter som lokker. Han anbefaler også salg av Nordic Semiconductor.