"Kan aksjer denne gang være billige?" På sin skriver Peter Warren at ingen reagerer på en slik overskrift i perioder hvor aksjekursene er høye. I dagens situasjon, hvor børsene har falt med 20 prosent verden over og hvor frykt preger investorene, er forholdene helt annerledes.- Det er allikevel i slike situasjoner man må forsøke å holde hodet kaldt og se etter muligheter fremfor å la panikken råde. De som er med flokken utfor stupet bør innse at dette sannsynligvis er en konsekvens av at man valgte å følge flokken fra start, sier Warren.- Hverken samfunnet eller individet er tjent med panikk. Til tross for ubehaget, viser historien at det er vanskelig for oss å lære av den. Dette er også årsaken til at den pågående krisen kommer knapt to år etter at den forrige ble avsluttet. Slike kriser vil komme tettere og tettere helt inntil vi, eller våre etterkommere, tar til oss lærdommen, sier Warren.- S&P-500 indeksen steg og falt med mer enn fire prosent, fire dager på rad i forrige uke. Det synes således å være klart at ett av kravene for å være en aksjeinvestor er å ha nerver av stål, avslutter Warren.I skrivende stund står hovedindeksen i 347,51 poeng, ned 1,59 prosent. Tidligere i dag var hovedindeksen nede i 339,22 poeng.