- Positivt at de tråkker opp løypen

Pareto-analytiker Thomas Nielsen mener det er positivt at Dendreon tråkker opp løypen for Algeta, og sier Dendreons guiding var mer aggressiv enn Algetas er.

Algetas legemiddel Alpharadin
Børs

Algeta stuper på Oslo Børs etter at det i går kveld, etter at de amerikanske børsene stengte, ble kjent at Dendreon ikke har klart å oppnå forventet salgsvekst på preparatet Provenge.Analytiker Thomas Nielsen i Pareto Securities sier til TDN Finans torsdag at han tror meldingene fra Dendreon har minnet markedsaktørene på risikoen som er knyttet til refusjonsordninger. Men han er ikke overrasket.-Når de velger å gå alene, og ikke med en partner slik Algeta gjør, er det egentlig ikke så overraskende at de møter på utfordringer underveis, sier Nielsen til nyhetsbyrået.Nielsen mener imidlertid det er positivt at Dendreon går først og "tråkker opp løypa". Han påpeker samtidig at selskapet har en veldig aggressiv salgsguiding i forhold til den guidingen Algeta opererer med.Kl 17:40 er Algeta ned 9,79 prosent til 170,50 kroner. Aksjen har svingt mellom 75,75 kroner og 219,50 kroner det siste året. Det var de positive resultatene rundt selskapets kreftmedisin Alpharadin som sendte aksjen kraftig opp.

Nyheter
Børs