Ratingbyrå: Markedet gir oss for stor rolle

Standard & Poor's, selskapet som nedgraderte USAs kredittverdighet, mener at det har fått altfor stor innflytelse over finansmarkedene.

Foto: Scanpix/AP Photo/Richard Drew
Børs

- Det virker som om alle nettopp har oppdaget at vi finnes, men vi har drevet med ratingvirksomhet og vært i flere land i flere tiår, sier Carol Sirou i S&P France til den franske avisa Liberation.- Rollen vi er tildelt, er mye større enn hva som egentlig er tilfelle, sier hun.Hun mener også at det er markedet som sørger for at S&P får en slik rolle, samtidig som hun understreker at nervøsiteten i markedet i større grad skyldes den økonomiske tilbakegangen, og ikke ratingbyråene.Fredag nedgraderte S&P USAs kredittverdighet fra AAA til AA+. Det har aldri skjedd tidligere, og amerikanske myndigheter har beskyldt kredittvurderingsbyrået for å spille en politisk rolle. (©NTB)