RBS skriver ned 733 mill. pund på gresk gjeld

Royal Bank of Scotland skriver ned sin beholdning av gresk statsgjeld med 733 millioner pund.

Akropolis i Athen, Hellas Foto: Scanpix Poppe, Cornelius
Børs

Storbritannias største statskontrollerte bank, Royal Bank of Scotland (RBS) tar nedskrivninger på beholdningen av gresk statsgjeld med 733 millioner pund. I tillegg kommer nedskrivninger på 850 millioner pund fra PPIer som markedet allerede var kjent med.Tapet etter skatt i andre kvartal 2011 ble på 897 millioner pund. Tilsvarende kvartal 2010 hadde banken en fortjeneste på 257 millioner pund.Fortjenesten på 1,17 milliarder pund som RBS hadde før skatt i andre kvartal 2010, ble snudd til et tap på 678 millioner pund i andre kvartal i år.Banken melder at de har kjerneinntekter på 6,79 milliarder pund i perioder, ned fra 7,3 milliarder pund samme kvartal i fjor.Tier 1 ratioen til banken har falt fra 11,2 til 11,1 prosent fra første til andre kvartal i år.Her er hele kvartalsrapporten