Røkkes dag på Oslo Børs

Kjell Inge Røkke kan, på en ellers retningsløs børs, glede seg over en fantastisk opptur. Slik ser det på Oslo Børs ved lunsjtider.

Kjell Inge Røkke. Foto: Finansavisen
Børs

Onsdag har så langt vært en retningsløs dag på Oslo Børs. Ved lunsjtider har hovedindeksen lagt på seg 0,27 prosent og står dermed i 371,93 poeng. Det er så langt omsatt aksjer for 1,5 milliarder kroner.Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i oktober, har gått opp 0,73 prosent og står nå i 109,96 dollar.Knut Sunde i Norsk Industri er dagens gjest i økonominyhetene på HegnarTV.Veien videre - Strømmen av makrodata har vært svak over de seneste månedene, og vekstanslag har blitt kuttet markert både for USA og Europa. Vi tror imidlertid det meste negative nå er priset inn, og at bunnen i aksjemarkedet ble nådd sist uke, skrev Fredrik Kvale i gårsdagens ukerapport fra Terra Markets.Det norske/DNO DNO selger Det norske-aksjer til Kjell Inge Røkkes Aker Capital for over en halv milliard kroner. Kursen var 40,25 kroner, 25 øre mindre enn tirsdagens sluttkurs. Dermed eier Røkke 52 prosent av Det norske. DNO på sin side kan bokføre en gevinst på over en kvart milliard i forbindelse med salget. Det norske stiger 13,48 prosent til 46 kroner mens DNO er opp 5,53 prosent.SAS En rekke selskaper har sluppet tall i løpet av morgentimene. SAS sto for den største overraskelsen. Flyselskapet tjente 551 millioner kroner i 2. kvartal 2011, etter å ha tapt 502 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 178 millioner kroner. SAS stiger 17,62 prosent til 12,35 kroner etter å ha vært oppe i 13,50 kroner rett etter åpning.Statoil Tirsdag fortalte Statoil at Aldous Major-funnet kombinert med Avaldsnes-funnet kan ha et totalpotensial på inntil 1,2 milliarder fat oljeekvivalenter. Statoil har en eierandel på 40 prosent av både Aldous- og Avaldsnes.I løpet av gårsdagen la Statoil på seg 2,85 prosent. I dag stiger 1,90 prosent til 128,50 kroner.På rekke og rad Øvrige selskaper som har sluppet tall er Odfjell, Acta, Aker, Eitzen Chemical, Dolphin, TTS, DNO og Rocksource. Her finner du oversikten.Verden utenfor Norge De amerikanske børsene falt tirsdag kveld, mens det var blandet utvikling på børsene i Asia i morges.Tirsdag kveld ble det kjent at Frankrike og Tyskland tar til orde for en felles skatt på finansielle transaksjoner, noe som bidro til å senke Wall Street. Den franske presidenten Nicolas Sarkozy og den tyske statsministeren Angela Merkel er dessuten enige om å si klart nei til utstedelse av felles europeiske gjeldsbrev eller obligasjoner.Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen