Oslo Børs opplever en nervøs åpning, hvor det svinger fra pluss til minus. Etter 30 minutters handel er hovedindeksen ned 0,4 prosent til 369,53 tirsdag kveld, mens det var blandet utvikling på i morges. at Frankrike og Tyskland tar til orde for en felles skatt på finansielle transaksjoner, noe som bidro til å senke Wall Street. Den franske presidenten Nicolas Sarkozy og den tyske statsministeren Angela Merkel er dessuten enige om å si klart nei til utstedelse av felles europeiske gjeldsbrev eller obligasjoner.Oljeprisen nærmer seg 110 dollar fatet. Onsdag morgen omsettes Brent-olje med oktober-levering for 109,50 dollar fatet, opp 0,4 prosent. Da Oslo Børs stengte tirsdag var prisen 109,35 dollar fatet. WTI-oljen stiger 0,3 prosent til 87,08 dollar fatet.Statoil stiger 1,7 prosent til 128,20 kroners Aker Capital for over en halv milliard kroner. Kursen var 40,25 kroner, 25 øre mindre enn tirsdagens sluttkurs. Dermed eier Røkke 52 prosent av Det norske. DNO på sin side kan bokføre en gevinst på over en kvart milliard i forbindelse med salget. Det norske åpner opp 14,8 prosent til 46,50 kroner.En rekke selskaper har sluppet tall i løpet av morgentimene. Flyselskapet tjente 551 millioner kroner i 2. kvartal 2011, etter å ha tapt 502 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 178 millioner kroner. SAS stiger 12,9 prosent til 11,85 kroner etter å ha vært oppe i 13,50 kroner rett etter åpning.Øvrige selskaper som har sluppet tall er Odfjell, Acta, Aker, Eitzen Chemical, Dolphin, TTS, DNO og Rocksource. Acta, Eitzen Chemical og TTS Group faller 4,5-9,9 prosent på sine tall.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og