SAS flyr på Oslo Børs

SAS letter på sjokkerende bra kvartalstall, mens Det norske går nesten 20 prosent sterkt etter at Kjell Inge Røkke har tatt et nytt jafs av selskapet. (Oppdatert 09:30)

Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs opplever en nervøs åpning, hvor det svinger fra pluss til minus. Etter 30 minutters handel er hovedindeksen ned 0,4 prosent til 369,53De amerikanske børsene falt tirsdag kveld, mens det var blandet utvikling på børsene i Asia i morges.Tirsdag kveld ble det kjent at Frankrike og Tyskland tar til orde for en felles skatt på finansielle transaksjoner, noe som bidro til å senke Wall Street. Den franske presidenten Nicolas Sarkozy og den tyske statsministeren Angela Merkel er dessuten enige om å si klart nei til utstedelse av felles europeiske gjeldsbrev eller obligasjoner.Oljeprisen nærmer seg 110 dollar fatet. Onsdag morgen omsettes Brent-olje med oktober-levering for 109,50 dollar fatet, opp 0,4 prosent. Da Oslo Børs stengte tirsdag var prisen 109,35 dollar fatet. WTI-oljen stiger 0,3 prosent til 87,08 dollar fatet.Statoil stiger 1,7 prosent til 128,20 kronerDNO selger Det norske-aksjer til Kjell Inge Røkke s Aker Capital for over en halv milliard kroner. Kursen var 40,25 kroner, 25 øre mindre enn tirsdagens sluttkurs. Dermed eier Røkke 52 prosent av Det norske. DNO på sin side kan bokføre en gevinst på over en kvart milliard i forbindelse med salget. Det norske åpner opp 14,8 prosent til 46,50 kroner.En rekke selskaper har sluppet tall i løpet av morgentimene. SAS stod for den største overraskelsen. Flyselskapet tjente 551 millioner kroner i 2. kvartal 2011, etter å ha tapt 502 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 178 millioner kroner. SAS stiger 12,9 prosent til 11,85 kroner etter å ha vært oppe i 13,50 kroner rett etter åpning.Øvrige selskaper som har sluppet tall er Odfjell, Acta, Aker, Eitzen Chemical, Dolphin, TTS, DNO og Rocksource. Her finner du oversikten. Acta, Eitzen Chemical og TTS Group faller 4,5-9,9 prosent på sine tall.Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen