- Selvforsterkende fall

Sjeføkonom i Arctic Securities, Erlend Lødemel, tror fortsatt på vekst i USA, men er dypt bekymret over mulig smitte fra finansøkonomien over i realøkonomien.

Foto: Finansavisen
Børs

- Det som har drevet nedgangen har først og fremst vært bekymringen over veksten i verdensøkonomien, og da især veksten i USA, sier Erlend Lødemel til Finansavisen.Han mener at isolert sett gav arbeidsmarkedstallene som kom fredag grunn til optimisme og understreket bildet av en positiv om enn svak vekst i USA.- Når det er sagt, tror jeg sannsynligheten for en nedgang i verdensøkomien har økt. I det siste har jeg sagt 30 prosents sannsynlighet for nok en nedgang, men nå heller jeg mot at sannsynligheten er 40 prosent, sier Lødemel til avisen.Les hele intervjuet med Lødemel i lørdagens utgave av Finansavisen.