Ser 8 kjøpsmuligheter

Analytiker i Carnegie, Bengt Jonassen, mener man finner de beste mulighetene i selskaper som har falt mye, har sterks markedsposisjon og er lavt vurdert på underliggende verdier.

Oslo Børs med Onkel Skrue-statuett i forgrunnen - Foto: Scanpix
Børs

Carnigie-analytiker Bengt Jonassen sier til Finansavsien at lærdommen fra forrige nedtur var at sykliske aksjer og oljeserviceaksjer fikk hardest medfart. Han mener det er rimelig å anta at disse sektorene vil bli hardest straffet dersom dette er starten på noe større.- De beste mulighetene finner man nå i selskaper som har falt mye, sterk balanse/kontantstrøm, sterk markedsposisjon/merkevare og som er lavt vurdert på underoliggende verdier/inntjening, sier Jonassen til FA.Ifølge han blinker det ut aksjer som Subsea 7, Orkla, Cermaq, Norsk Hydro, Ekornes, Atea, Wihl. Wilhelmsen og Farstad Shipping.