Sjeføkonom: - Valget står mellom tre onder

Sjeføkonom Øystein Dørum mener markedet har blitt tatt på sengen av den negative bølgen med dårlige nyheter den siste tiden. Han peker nå på hva som blir neste problem man må takle.

Sjeføkonom Øystein Dørum - Foto: Scanpix
Børs

Sjeføkonom Øystein Dørum i DnB NOR Markets sier til Finansavisen fredag at Italias gjeldsproblemer blir neste nøkkelproblem å løse for Europa.Hvis man kommer til et punkt hvor markedet snur ryggen til Italia, tegnes det noen drastiske tiltak for å løse problemene. I en slik situasjon kan man bli nødt til å velge mellom tre onder.Et alternativ vil være at Den europeiske sentralbanken (ESB) får utvidede rammer til å blåse opp sin egenkapital og kjøpe statsobligasjonene som markedet ikke vil ha.Man kan alternativt øke gjelden til andre land i Europa silk at man kan få blåst opp krisefondet EFSF. Det tredje alternativet er å la Italia gå over ende.Sjeføkonom Dørum tror alternativ 1 er det beste totalt sett.- Grovt sett kan dette bli det minst sure eplet å bite i, sier han.