Sjeføkonom: Frykten er fortsatt stor

Nordeas sjeføkonom Steinar Juel snakker om rykter, svake nøkkeltall og nervøsitet i markedet.

Steinar Juel. Foto: Ivan Kverme, Finansavisen.
Børs

I dagens rapport fra Nordea kommenterer sjeføkonom Steinar Juel det siste døgnets økonomiske hendelser.- Gårsdagens begynt forsiktig positivt. Aksjemarkedet var opp og PMI-indeksene fra Eurosonen kom inn bedre enn ventet. Men det var nervøst, og det gikk rykter om at en utenlandsk bank hadde problemer, sier Juel.Les også: Warren om flukten fra aksjemarkedet- Nøkkeltallene på slutten av dagen var også svakere enn ventet. Aksjemarkedene i Europa og særlig i USA endte opp, mens det var noe ned i natt i Asia. Moodys kutt i rating til den japanske regjeringen til Aa3 kan ha bidratt til det, sier Juel.- Lange statsrenter var flate eller kom noe ned, men ikke italienske, de var under press opp. Tiårs italiensk stat steg over fem prosent igjen. Og gullprisen var videre opp. Så i sum, frykten er fortsatt stor, men man er litt avventende, avslutter Juel.Onsdag peker pilen opp på Oslo Børs. I skrivende stund står hovedindeksen i 355,70 poeng, opp 1,26 prosent.