Sjeføkonom spår bekmørke tider fremover

- Skuffende makrotall kombinert med de realøkonomiske konsekvensene av børsfallet øker sannsynligheten for at USA er på vei inn i en resesjon, sier sjeføkonom Erlend Lødemel i Arctic Securities.

Erlend Lødemel i Arctic Securities - Foto: Are Haram, Finansavisen
Børs

Sjeføkonom Erlend Lødemel i Arctic Securities sier fredag at skuffende makrotall kombinert med realøkonomiske konsekvenser av børsfallet man nå ser øker sannsynligheten for at USA er på vei inn i en resesjon.Lødemel sier videre at fredagens nonfarm payrolls-rapport fra USA blir viktig, men at resesjonssannsynligheten uansett nå være nær 50 prosent, skriver TDN Finans.- I tillegg har risikoen for en ny finanskrise i Europa økt den seneste tiden. I verste fall kan det ende med restrukturering av samtlige PIIGS-land og oppløsning av eurosamarbeidet. At den europeiske sentralbanken valgte å ikke kjøpe spanske og italienske statsobligasjoner illustrerer at det ikke finnes noen enkle løsninger og at krisen ikke vil bli løst med det første, sier sjeføkonomen.Lødemel tror en kollaps i Europa kan fungere på samme måte i forhold til en resesjon nå som subprime-faktoren gjorde det for noen år siden.- Denne gangen har vi ikke subprime-problemet med høy giring som i finanskrisen, men en kollaps i Europa kan fungere som denne rundens subprime, sier sjeføkonomen.OSEBX-indeksen er fredag ned 1,48 prosent til 369,82.