Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet i dag på 353,12, etter en nedgang på 5,97 prosent.Les også: Berntsen: 344 neste stopp for Oslo Børs?Børsfallet og krisen i Europa og USA var selvsagt også tema på dagens Økonominyhetene med Trygve Hegnar på HegnarOnline TV. Se sendingen i opptak her.Les også: Blodrødt og krise - ingen glede i dagMye elendighet på én gang (Philly Fed-indeksen) skuffet Salget av brukte boliger i USA- Markedet er i nedsmeltningsmodus (jobless claims) imponerte heller ikke prisene steg mer enn ventet bedre enn ventetStatoil falt nesten 6 prosentHurtigruten straffet etter tall Alle dagens resultatfremleggelser finner du her.Disse aksjene steg mest Pareto har sluppet en stålbull analyseMer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. børs- og finansnyheter på HegnarOnline delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserEuropa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York vinnerne taperne Vinnerne taperne ulike indeksene de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen.
Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 6,76 milliarder kroner.Hovedindeksen er nå ned 19,69 prosent hittil i 2011, mens den har falt 3,64 prosent det siste året. Investorene på Europas børser våknet i morges opp til nye bekymringer for Kina, der myndighetene har varslet nye tiltak mot overopphetingen i eiendomsmarkedet.Stemningen ble ikke bedret av et fransk-tysk forslag om skatt på finanstransaksjoner, og - ikke minst - at europeiske politikere er i villrede over hvordan statsgjeldproblematikken i eurosonen skal løses.Og frykten for ny resesjon i USA fikk god næring av dagens dose med nøkkeltall fra USA. Og i en ny rapport uttrykker Morgan Stanley at både USA og Europa er farlig nær resesjon, og kuttet samtidig globale vekstprognoser.Særlig Philadelphia Federal Reserve Banks indeks . Den falt fra 3,2 i juli til minus 30,7 i august - det laveste nivået sett siden mars 2009.Økonomer hadde ifølge Bloomberg ventet en indeks på pluss 2,0. utvikler seg også meget skuffende. Dette falt med 3,5 prosent til en årstakt på 4,67 millioner i juli. Ifølge Bloomberg var det ventet en økning på 2,7 prosent til en årstakt på 4,9 millioner.Oslo Børs nådde dagsverste - 352,36 eller en nedgang på 6,2 prosent - rett etter at disse tallene ble sluppet klokken 16.00 norsk tid. Tallene for førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA , da de steg fra reviderte 399.000 per 6. august (opprinnelig meldt 395.000) til 408.000 per 13. august.Det var ifølge Reuters på forhånd ventet 400.000 nye søkere.Øvrige nøkkeltall fra USA i dag viste at , mens ledende indikatorer kom inn .Like før slutt er tyske DAX ned hele 5,9 prosent, franske CAC 40 det samme, mens britiske FTSE 100 faller 4,9 prosent.På Wall Street er de tre nøkkelindeksene ned 3,9-4,6 prosent. Banksektoren tynges av bekymringer for om den europeiske statsgjeldkrisen kan spre seg til amerikanske banker.- Markedet er i nedsmeltningsmodus. Nøkkeltallene fortsetter å stinke. Vi er fortsatt inne i en svak periode, sier aksjesjef Sal Catrini hos Cantor Fitzgerald & Co i New York.Federal Reserve Bank of New York har bedt om informasjon om hvorvidt amerikanske divisjoner av store europeiske banker har stabil tilgang til midler nødvendig for driften, melder Wall Street Journal ifølge Reuters.Økt frykt for resesjon hos verdens største energiforbruker er heller ikke godt nytt for oljeprisen.Brent oktober-olje trekker like før stengetid på Oslo Børs torsdag ned 2,98 dollar til 107,62 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 4,18 dollar til 83,855 dollar per fat. Alt dette slår naturligvis stygt ut på en oljetung Oslo Børs.Statoil, som tidligere denne uken gjorde ett av sine største funn noensinne, ble straffet med en kursnedgang på 5,9 prosent til 122,10 kroner.Seismikk-duoen TGS og PGS falt begge 9,9 prosent til hhv. 119,70 og 62 kroner. Aker Solutions endte ned 8,3 prosent til 66,55 kroner, mens Subsea 7 trakk ned 7,9 prosent til 118 kroner. Seadrill "nøyde seg" med å falle 4,6 prosent til 159 kroner.Av andre tungvektere falt Yara 5,4 prosent til 253 kroner. Norsk Hydro falt 7,5 prosent til 30,50 kroner, mens REC smalt ned 11,5 prosent til 9,13 kroner.En banksektor under press både i Europa og USA smittet også over på DnB NOR, som ble straffet med et kursfall på 6,15 prosent til 61,80 kroner.Vi merker oss også at aksjer som Marine Harvest og Algeta falt mer enn 9 prosent. Storebrand falt 8,6 prosent til 32,64 kroner.Blant OBX-selskapene var det DNO og Telenor som klarte seg best. Disse to falt hhv. hhv. 3,3 prosent til 5,45 kroner og 3,4 prosent til 82,35 kroner - altså markert mindre enn markedet. Relativt sett preget dagens resultatfremleggelser børsdagen - særlig taperlisten.NattoPharma ble største taper, med et fall på 38,1 prosent til 26 øre etter sine kvartalstall. Seabird ble straffet med en nedgang på 22,2 prosent til 77 øre, mens Cellcura endte ned 17,1 prosent til 1,50 kroner.Vi merker oss også at Hurtigruten falt hele 16,0 prosent til 3,77 kroner.Selskapet la i morgentimene frem et resultat etter skatt på 43,7 millioner kroner i 2. kvartal, mot 107,1 millioner kroner i samme periode året før.Det svakere resultatet forklares blant annet med med lavere omsetning, 40 millioner i nedskrivninger i bussvirksomheten etter tapt anbud i Tromsø, og 30 millioner kroner i tap på kansellerte seilinger.Vi merker oss også at Eltek ble straffet med en nedgang på 11,3 prosent til 3,84 kroner på sine kvartalstall.Periscopus AS ved Trygve Hegnar eier 28,25 prosent i HRG (Hurtigruten). Bergen Group var lenge blant dagens største vinnere, men falt tilbake utover ettermiddagen og endte opp bare 2,5 prosent til 6,05 kroner på sine kvartalstall.I toppen av vinnerlisten finner vi Nio Security, som la på seg 16,7 prosent til 1,40 kroner. Star Reefers steg 15,2 prosent til 85 kroner.Sevan Drilling steg 7,7 prosent til 4,05 kroner etter at på selskapet. Meglerhuset ser for seg en oppside på over 200 prosent.Vi nevner også at en annen tallfremlegger, Polaris Media, endte opp 7,3 prosent til 27,90 kroner etter rekordtall.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .