Slik investerer Peter Warren

-"For the record" har vi ikke rømt børsen og kommer heller ikke til å gjøre det, sier Peter Warren. Her forteller han om sine investeringer.

Peter Warren. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen.
Børs

Peter Warren har latt seg opprøre. Noen hevder han har rømt aksjemarkedet, noe han selv er uenig i. På sin blogg understreker forvalteren at det gjelder å tilpasse sine investeringer til virkeligheten.-"For the record" har vi ikke rømt børsen og kommer heller ikke til å gjøre det. Alt vi har gjort er å tilpasse oss virkeligheten. Som Darwin skrev: "It is not the strongest of the species who survives, nor the most intelligent, but the most responsive to change". Evnen til å tilpasse seg er derfor essensiell skal man overleve over tid, skriver Warren.-Noen ganger er vi langsiktige, andre ganger er vi meget kortsiktige. Alt til sin tid. Vi tilpasser oss virkeligheten og ikke en fantasi. Det er meget sjelden vi ikke har noen posisjoner i aksjer, skriver Warren.-For en sjelden gang å illustrere dette var vår prosentvise porteføljeeksponering (brutto - det vil si long- og short-posisjoner lagt sammen) før børsene åpnet i dag: Kredittobligasjoner 36 prosent, aksjer 26 prosent, råvarer (inkludert gull) 14 prosent, statsobligasjoner 13 prosent og valuta 11 prosent, avslutter Warren.