Slik tjener du penger når aksjene faller

-Enkelte kunder kan vise til formidabel avkastning takket være shorthandel, sier markedsstrateg Ole Arntzen til HegnarOnline. Gjennomsnittshandelen ligger på 550.000 kroner.

Adm. Dir.Nicolay Eger og Account Manager Executive Ole Arntzen . Foto: Iván Kverme, Finansavisen
Børs
Det finnes muligheter til å tjene penger selv om finansmarkedene verden over pregets av kursfall. Husk likevel at såkalt shorthandel, hvor du tjener penger på kursfall og taper penger på kursoppgang, er forbundet med høy risiko.
- Enkelte kunder kan vise til formidabel avkastning takket være shorthandel. I CFD-markedet trengs ikke særskilte avtaler for den som vil shorte enkeltaksjer, globale indekser eller sektorer, råvarer eller ulike valutaer. Det synes daglig at neste generasjons investorer ikke bare går langt utover sin lokale børs, de forsøker også utnytte svingningene ved å gå short, sier Ole Arntzen, markedsstrateg i CMC Markets, til HegnarOnline.-Gjennomsnittshandelen hos oss ligger i overkant av 550.000 kroner. Jeg har ingen tegn på at beløpene for shorthandel er mer aggressive eller mer beskjedne enn ved longposisjoner. Kunder som shorter bruker tilsvarende beløp begge veier, avslutter Arntzen.-At det i markedene for kortsiktige og langsiktige ligger muligheter for å spekulere på "negativitet", ikke bare "positivitet", er bra. Bra fordi det bidrar til likviditet og volatilitet. Kursutviklingen skjer utover ordinært tilbud og etterspørsel som gir muligheter for markedsaktørene, sier Nicolay Eger, daglig leder i CMC Markets.Torsdag falt Oslo Børs seks prosent. I skrivende stund står hovedindeksen i 347,29 poeng, ned 1,65 prosent. Tidligere i dag var hovedindeksen nede i 339,22 poeng.