I kjølvannet av mandag kveld og i morges, har Oslo Børs steget fra start tirsdag.Rundt lunchtider er oppgangen på 1,20 prosent til 355,10, og det er hittil omsatt aksjer for 1,58 milliarder kroner.Også oljeprisen løfter seg tirsdag formiddag. Brent-oljen med levering i oktober er opp 0,25 prosent til 108,63 dollar fatet, mens WTI-oljen i øyeblikket stiger 1,26 prosent til 85,48 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 107,35 dollar fatet ved børsslutt mandag.Statoil stiger 0,98 prosent til 123,80 kroner. Ferske tall fra Tyskland viser at ZEW-indeksen for august måned . Ikke siden Lehman Brothers kollapset har fallet vært større.Indeksen for fremtidsutsiktene kommer inn på minus 37,6, mot minus 15,1 i juli og ventet minus 26,0.Fra Kina kom det derimot godt nytt i morges. En (PMI) i Kina i august var på 49,8. Endelig indeks for juli var på 49,3.- Foreløpig PMI var bedre enn de 45 som det gikk rykter om blant markedsaktører, og dette vil kunne gi en viss lettelse i markedet, sier analytiker Ting Lu. En av dagens hittil største vinner på Oslo Børs er biotek-selskapet Algeta. Det ble i morges kjent at selskapet for sitt legemiddel Alpharadin.I praksis betyr det at Alpharadin, som benyttes for pasienter med prostatakreft med spredning til skjelettet, raskere enn normalt kan bli godkjent av amerikanske myndigheter.Aksjen løfter seg mandag 10,91 prosent til 183,00 kroner. Også solselskapet REC stiger på Oslo Børs tirsdag, etter at det i morges ble kjent at silisiumsprisene i august stiger markert.Prisene stiger denne måneden til 51,96 dollar per kilo, sammenlignet med juli-prisen på 51,20 dollar per kilo. Ifølge Bloomberg News er det den største oppgangen i silisiumsprisene på fem måneder.Markedet sender REC-aksjen opp 8,16 prosent til 9,14 kroner. Norse Energy Corps amerikanske datter Norse Energy Holdings med nominell verdi åtte millioner dollar.Selskapet vil få en gevinst på rundt 2,4 millioner dollar som følge av tilbakekjøpet, som skjedde i det åpne markedet.Norse stiger 13,33 prosent til 0,34 kroner. at selskapet har inngått en bankfasilitet på 420 millioner dollar, tilsvarende 2,2 milliarder kroner, for å finansiere ultradypvannsriggen "Songa Eclipse".Markedet applauderer, og sender aksjen opp 6,42 prosent til 23,20 kroner. Den siste tids uroligheter i finansmarkedene gjør at John Fredriksen-selskapet Archer og Wexford Capital har blitt enige om å med 609 millioner kroner.Archer stiger 0,91 prosent til 26,75 kroner på Oslo Børs Seismikkselskapet SeaBird Exploration r både i forbindelse med bank- og obligasjonslån. Nå er selskapet i dialog med partene for å finne en løsning på de økonomiske problemene.Seabird Exploration har dessuten blitt tildelt en kontrakt med Oil and Natural Gas Corporation Ltd of India på 40 millioner dollarAksjen er ned 5,41 prosent til 0,70 kroner. Dagens hittil største taper er Nordic Semiconducter, som melder at resultatet i 2011 er ventet å bli lavere enn selskapets guiding for året.Det rapporteres om lavere etterspørsel etter trådløst PC-tilbehør og andre elektroniske varer i Europa og Nord-Amerika. Selskapet venter inntekter på rundt 140 millioner dollar i 2011.Aksjen stuper hele 19,13 prosent til 11,20 kroner. Flere selskaper har sluppet tall for andre kvartal i dag, deriblant , , , og Norway Royal Salmon. De fleste av tungvekterne løfter seg tirsdag formiddag. Yara er opp 1,86 prosent, mens Norsk Hydro stiger 0,67 prosent. Telenor løfter seg 1,97 prosent.Seadrill, PGS og Subsea 7 stiger henholdsvis 1,21, 2,39 og 0,87 prosent.Blant dagens vinnere finner vi Birdstep og Origio. På taperlisten er American Shipping Company, Neas og Star Reefers høyt oppe.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og