Spår Oslo Børs i 500 poeng

Oslo Børs raser mot 400-grensen. Strateg Fredrik Kvale frykter verken double dip, gresk gjeld eller amerikansk mislighold. Han spår Oslo Børs i 500 poeng.

Fredrik Kvale. Foto: Anton Soggiu.
Børs

I den siste Top Picks-rapporten fra Terra Markets kan vi lese at strateg Fredrik Kvale ikke lar seg skremme av den siste tids nervøsitet i aksjemarkedet.Les også: Sjeføkonom: Problemene i USA er ikke over-Gårsdagens ISM-indeks var svak, og vitner om avtagende vekst i industrien. Den svake ISMen er negativt for aksjemarkedet, men mye negativt er trolig allerede priset inn, og nedsiden for Oslo Børs bør være begrenset grunnet lav verdsettelse, sterke selskapsrapporter, solid oljepris og gunstig resultattrend, sier Kvale.-Vi tror Brent-olje vil holde seg over USD 110 resten av 2011 for deretter å stige gradvis i årene fremover, drevet av god etterspørselsvekst og utfordringer knyttet til tilbudssiden. Gitt dette scenariet prises Oslo Børs lavt på ulike verdsettelsesmetoder, og vi vil ikke bli overrasket om indeksen når mellom 480 og 500 innen utgangen av året, sier strategen.-Frykt for "double dip" trigget av gresk og amerikansk mislighold av statsgjeld har satt kraftig press på multiplene og sendt risikopremier i været de seneste månedene, men med avklaring i USA og gresk redningspakke bør noe av frykten kunne avta, avslutter Kvale.I dag peker pilen nok en gang ned på Oslo Børs. I skrivende stund står hovedindeksen på Oslo Børs i 404,05 poeng, ned 1,86 prosent.

Nyheter
Børs