Stiger kraftig på Oslo Børs etter solide tall

Oslo Børs er ned snaue 2 prosent men for flyselskapet SAS tar det av. Solide nyheter fredag sender aksjen solid opp.

Fly fra SAS - bilde fra www.SAS.no
Børs

En fersk passasjertallrapport fredag viser at SAS Gruppen opplevde en rekordsterk juli 2011. Selskapets kabinfaktor var den sterkeste noen sinne.Kabinfaktoren for SAS hevet seg 0,8 prosent til 85,6 prosent i juli, sammenlignet med samme kvartal i 2010, blant annet grunnet en meget sterk utvikling spesielt innenfor fritidsmarkedet i juli.Selskapets yield tok seg samtidig opp 1,2 prosent i juni mens underliggende valutajustert RASK for juni var opp 5,8 prosent. SAS tror julitallene for begge de to sistnevnte vil være på linje med junifasiten.SAS er en av de få aksjene som stiger solid på Oslo Børs fredag, og oppturen er på 4,44 prosent til 9,40 kroner.Les hele rapporten fra SAS her