Stygg dag på Europa-børsene

Europeiske investorer hadde ikke mye å glede seg over denne fredagen. Nedturen fortsatte på de viktigste børsene.

Penger Foto: Scanpix Richardsen, Tor
Børs

Usikkerhet rundt den økonomiske situasjonen i USA og Europa fortsetter å prege bildet, noe som fører til nervøsitet og kursfall.I dag falt DAX-indeksen i Tyskland 2,72 prosent, den franske CAC 40-indeksen gikk ned 1,15 prosent mens FTSE 100-indeksen i Storbritannia falt 2,53 prosent.Les også: Står vi foran stupet, eller blir det et nytt rally?USADagens jobbtall fra USA - de såkalte Nonfarm Payrolls-tallene - viser at det ble skapt 117.000 arbeidsplasser utenfor jordbrukssektoren i USA i juli måned.Analytikere hadde på forhånd ventet at det i denne omgang skulle bli skapt et sted mellom 75.000 og 95.000 arbeidsplasser. Fasit for juni måned var at det ble skapt kun 46.000 nye arbeidsplasser. Dette tallet ble fredag revidert opp fra 18.000.Den private sysselsettingen var opp med 154.000 mot 80.000 forrige måned. Det var ventet en oppgang på 113.000. Ledighetsraten kom inn på 9,1 i juli, mens det var ventet en uendret arbeidsledighet på 9,2 prosent.Les mer om rapporten på nettsidene til Bureau of Labor Statistics her -Amerikansk arbeidsløshet har nå steget tre måneder på rad. Fortsetter oppgangen i juli, vil det være et sterkt signal om at en nedgangstid er nært forestående eller allerede har begynt. Det vil i utgangspunktet være dårlig nytt for børsen, sa investeringsdirektør Stig Myrseth i Dovre Forvaltning til HegnarOnline fredag formiddag.Slik gikk det på børsene i Asia Slik gikk det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen