Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i dag opp 1,24 prosent - godt hjulpet av Statoil - før den sluttet på 375,54 poeng. Det ble omsatt aksjer for 5,6 milliarder kroner. Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i oktober, har gått opp 1,90 prosent og står nå i 111,20 dollar.Klokken 16.30 informerte det amerikanske energidepartementet (DOE) at de amerikanske råoljelagrene steg med 4,2 millioner fat til 354 millioner fat i uken frem til 12. august. Analytikerstanden trodde lagrene ville falle med 0,5 millioenr fat.Bensinlagrene falt med 3,5 millioner fat mens destillatlagrene økte med 2,4 millioner fat. Her var det ventet at bensinlagrene skulle falle med 1,2 millioner fat og at destillatlagrene skulle øke med 0,6 millioner fat.- Strømmen av makrodata har vært svak over de seneste månedene, og vekstanslag har blitt kuttet markert både for USA og Europa. Vi tror imidlertid det meste negative nå er priset inn, og at bunnen i aksjemarkedet ble nådd sist uke, i gårsdagens ukerapport fra Terra Markets. En rekke selskaper offentliggjorde tall i løpet av morgentimene. Flyselskapet tjente 551 millioner kroner i 2. kvartal 2011, etter å ha tapt 502 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 178 millioner kroner. SAS sto i dag frem som en børsvinner etter å ha gått opp hele 22,38 prosent. Tirsdag fortalte Statoil at Aldous Major-funnet kombinert med Avaldsnes-funnet kan ha et totalpotensial på inntil 1,2 milliarder fat oljeekvivalenter. Statoil har en eierandel på 40 prosent av både Aldous- og Avaldsnes.I løpet av gårsdagen la Statoil på seg 2,85 prosent. I dag klatret aksjen ytterligere 2,86 prosent.s Aker Capital for over en halv milliard kroner. Kursen var 40,25 kroner, 25 øre mindre enn tirsdagens sluttkurs. Dermed eier Røkke 52 prosent av Det norske. DNO på sin side kan bokføre en gevinst på over en kvart milliard i forbindelse med salget.Onsdag gikk Det norske opp 8,64 prosent til 44 kroner mens DNO kunne vise til en oppgang på 11,36 prosent. Biotek-selskapet Clavis Pharma fra sin fase II-studie av elacytarabine i kombinasjon med idarubicin, hviket sendte aksjen opp 11,77 prosent.- Dagens positive fase II-data gir et sterkere bevis på at de pågående avgjørende forsøkene kan lykkes og at Clavis legemiddel virker uavhengig av pasientenes hENT1-nivåer, skriver analytiker i Carnegie, Henrik Sinding, i en oppdatering onsdag. tirsdag kveld, mens det var blandet utvikling på i morges. at Frankrike og Tyskland tar til orde for en felles skatt på finansielle transaksjoner, noe som bidro til å senke Wall Street. Den franske presidenten Nicolas Sarkozy og den tyske statsministeren Angela Merkel er dessuten enige om å si klart nei til utstedelse av felles europeiske gjeldsbrev eller obligasjoner. I juli økte produsentprisene i USA med 0,2 prosent sammenlignet med måneden før. Analytikerstanden ventet en vekst på 0,1 prosent.Amerikanske statistikkmyndigheter forteller at PPI, eksklusive mat og energi, økte med 0,4 på månedsbasis. Her var det ventet en oppgang på 0,2 prosent.På årsbasis økte produsentprisene med 7,2 prosent. Ser vi bort i fra mat og energi var oppgangen på 2,5 prosent. Her var det ventet en oppgang på henholdsvis 7,0 prosent og 2,3 prosent.- Det er ingenting her som tyder på at økonomien er avtagende, eller fallende. Produksjon fortsetter, og produksjonen fortsetter fordi forbrukerne fortsetter med sine innkjøp, sa Chris Rupkey, sjeføkonom i Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd i New York, til Bloomberg før tallene ble kjent.- Det er nok av bekymringer og det er nok av frykt, men så langt frykten vist seg helt ubegrunnet, avslutter Rupkey.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og