Trippel kjøps-anbefaling - 50 prosent oppside

DnB NOR Markets, Terra Markets og Danske Bank knaller alle til med kjøps-anbefalinger fredag. Det snakkes om aksje som kan ha 50 prosent oppside.

Foto: Scanpix
Børs

Meglerhusene DnB NOR Markets og Terra Markets rykker begge ut fredag og anbefaler kjøp av Yara International.Førstnevnte meglerhus kutter kursmålet på aksjen fra 345 kroner til 340 kroner mens Terra lar sitt mål på 400 kroner bli stående.- Etterspørsel- og tilbudsbalansen i urea-markedet er stram og etterspørsel ventes å være 6 prosent større enn tilbudet fra august og ut året, skriver Terra i en fersk analyse.Yara er fredag ned 1,43 prosent til 269,70 kroner og dermed ser Terra en oppside for gjødselaksjen på nærmere 50 prosent.Samtidig melder Danske Bank at de hever TGS-Nopec fra hold til kjøp. Aksjen falt 18 prosent på Oslo Børs torsdag blant annet på dårlige Q2-tall.Kursmålet på aksjen blir ikke rørt i denne omgang.