Oslo Børs sliter tungt torsdag. Etter en svak start, har pilene pekt ytterligere ned, og hovedindeksen står nå i 365,96, etter en nedtur på 2,5 prosent.Det er så langt omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 2,33 milliarder kroner.Hovedindeksen er ned 16,85 prosent hittil i 2011, mens den har falt 0,23 prosent det siste året.Utviklingen kommer i kjølvannet av et relativt flatt Wall Street i går, og fall i Asia tidligere i dag. Ellers i Europa dominerer også rødfargen. Tyske DAX er ned hele 3,4 prosent, franske CAC 40 2,6 prosent, mens britiske FTSE 100 faller 2,1 prosent. Investorene bekymrer seg for Kina, der myndighetene har varslet nye tiltak mot overopphetingen i eiendomsmarkedet. Frykt for ny resesjon i USA bidro til å senke Nikkei-indeksen i Tokyo 1,3 prosent. I tillegg fortsetter yenen å vise styrke.Stemningen på Europa-børsene blir heller ikke bedre av et fransk-tysk forslag om skatt på finanstransaksjoner.- Vi ser risikoreduksjon blant utenlandske investorer, med en yen på høye nivåer, sier Mattia Ciancaleoni, direktør for aksjesalg i Citigroup til Reuters.Investorene sitter ifølge nyhetsbyrået på gjerdet foran dagens nøkkeltall fra USA. Ved siden av jobless claims blir det sluppet tall for både konsumpriser og boligsalg.I oljemarkedet trekker Brent oktober-olje ned rundt dollaren til 109,59 dollar fatet. WTI-oljen faller 1,27 dollar til 86,46 dollar per fat.Tall fra det amerikanske energidepartementet (DOE) viste onsdag at de amerikanske råoljelagrene steg 4,2 millioner fat til 354 millioner fat i uken frem til 12. august. Analytikerstanden trodde lagrene ville falle med 0,5 millioner fat. På Oslo Børs er det bare Telenor av OBX-selskapene som skånes for minustegnet, og stiger 0,2 prosent til 85,45 kroner.Trioen Marine Harvest, Storebrand og TGS markerer seg negativt, og faller 5-6 prosent. PGS faller 6,8 prosent til 64,15 kroner. DnB NOR er ned 3,0 prosent til 63,80 kroner, Yara faller 2,6 prosent til 260,50 kroner.Seadrill og Subsea 7 er ned hhv. 3,7 prosent til 160,30 kroner og 3,9 prosent til 123,10 kroner.Statoil faller mindre enn markedet, det vil si 1,8 prosent til 127,40 kroner. Selskapet har gjort innrømmelser på flere punkter i tilknytning til den pågående rettssaken i Canada.- Vi har hele tiden ønsket å være åpne og gi informasjon for å klarlegge alle fakta i saken. Nå viser prosessen at vi har brutt våre vanntillatelser ved flere tilfeller i 2008 og 2009, til NTB i går. Relativt sett preger dagens resultatfremleggelser både taper- og vinnerlisten.NattoPharma er største taper, med et fall på 38,1 prosent til 26 øre etter sine kvartalstall. Seabird straffes med en nedgang på 21,2 prosent til 78 øre, mens Cellcura er ned 17,1 prosent til 1,50 kroner.Vi merker oss også at Hurtigruten faller hele 13,1 prosent til 3,90 kroner.Selskapet la i morgentimene frem et resultat etter skatt på 43,7 millioner kroner i 2. kvartal, mot 107,1 millioner kroner i samme periode året før.Det svakere resultatet forklares blant annet med med lavere omsetning, 40 millioner i nedskrivninger i bussvirksomheten etter tapt anbud i Tromsø, og 30 millioner kroner i tap på kansellerte seilinger.Vi merker oss også at Eltek straffes med en nedgang på 7,9 prosent til 3,99 kroner på sine kvartalstall.Periscopus AS ved Trygve Hegnar eier 28,25 prosent i HRG (Hurtigruten). Bergen Group er blant dagens vinnere, og belønnes med en oppgang på 13,4 prosent til 6,69 kroner etter sine kvartalstall.To aksjer stiger mer. American Shipping Company er opp 17,6 prosent til 4,00 kroner, mens Teco Maritime legger på seg 15,8 prosent til 66 øre. Omsetningen er imidlertid ikke den største. Førstnevnte er handlet tre ganger, sistnevnte bare én gang.Vi nevner også at Green Reefers er opp 9,7 prosent til 68 øre, mens Oslo Axess-noterte Idex legger på seg 9,1 prosent til 1,20 kroner.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .