Tungvekterne toger frem på Oslo Børs

Den gode stemningen fortsetter å prege en blå Oslo Børs. Blant tungvekterne stiger både Statoil, Rec og Yara solid. Mens Rieber Shipping suser opp 15,6 prosent på bud.

Irene Waage Basili. Foto: Finansavisen
Børs

Oslo Børs er fortsatt opp ved lunsjtider, og det er ingen tvil om tirsdagens rally på Wall Street har hatt god effekt.Hovedindeksen stiger 1,16 prosent til 355,41. Det er hittil omsatt aksjer og verdipapirer for 1,6 milliarder kroner.Japan-effekt uteblirTil tross for børsrally i USA tirsdag kveld falt børsene i Asia. Bakgrunnen var at kredittvurderingsbyrået Moody's har nedgradert Japans statsgjeld ett hakk til Aa3. Nedgraderingen. som ikke var veldig overraskende, begrunnes blant annet med landets gjeldsoppbygging siden den globale resesjonen i 2009 og store budsjettunderskudd.Oljeprisen nedBrent-olje med oktober-levering omsettes nå for 108,96 dollar fatet, ned 0,31 prosent. Det er fortsatt et høyere nivå enn ved børsslutt tirsdag.Statoil stiger 1,05 prosent til 124,40 kroner.Amerikansk WTI-olje handles for 85,2 dollar fatet, ned 0,28 prosent.Tungvektere i sigetBlant de 30 mest omsatte aksjene ved Oslo Børs er det stort sett bare oppgang å skimte. Yara stiger hele 2,9 prosent, mens REC er opp 4,16 prosent.Videre stiger Seadrill, DnB NOR og Norsk Hydro henholdsvis 1,3, 1,8 og 1,6 prosent.PGS og Aker Solutions faller derimot 0,9, 0,6 prosent.Suser opp på bud Rieber Shipping er likevel dagens vinneraksje hittil. Etter at selskapet ble informert om at GC Rieber AS har besluttet å fremme et frivillig tilbud om kjøp av samtlige aksjer, er aksjen opp 15,6 prosent.Budet er på 31 kroner, som er 22 prosent over tirsdagens sluttkurs. Selskapet har også lagt frem tall i løpet av morgentimene.Sølvtrans-tallSølvtrans stiger 3,8 prosent etter å ha lagt frem tall for andre kvartal. Sølvtrans Holding ASA fikk et resultat etter skatt på minus 17,7 millioner kroner i 2. kvartal 2011, mot 15,2 millioner kroner i samme periode året før. Det er en nedskrivning av goodwill på til sammen 27,2 millioner kroner som tynger. Volumet er lite; 15.500 aksjer.Diamantaksje grusesDiamantselskapet IGE faller hele 33,3 prosent til 0,02 kroner, og topper dagens taperliste hittil.Aksjen får følge ned av Oceanteam Shipping, Sineoceanic Shipping og Komplett, som faller 10,34, 8,5 og 7,9 prosent.Tallrush En rekke selskaper har sluppet tall i dag. Se hele oversikten her Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen