Ureapriser driver Yara opp

Yara stiger markant onsdag. Til tross for lite markedsnytt kan det se ut til at selskapet seiler opp på noe høyere ureapriser.

Kvinne inspiserer avlinger - Foto: AP
Børs

For tredje dag på rad seiler Yara i medvind og stiger solid, opp 2,92 prosent.Analytikere kan melde om at det ligger lite markedsnytt bak dagens oppgang, melder TDN Finans.-Det er ikke noe store nyheter. Ureaprisene kommer litt opp etter Pakistan-anbudet tidligere denne uken, sier en analytiker til nyhetsbyrået.Ferske markedsrapporter viser onsdag at ureaprisen i svartehavshavnen Yuzhnyy ligger rundt 490 dollar tonnet fob for september-levering. Budene har nå steget til 495 dollar tonnet.Det ble også i dag kjent at Pakistan har utvidet anbudet for urea med ankomst i september 50.000-100.000 tonn fra opprinnelig 150.000 tonn.Innkjøpsorganisasjonen TCP skal ha bedt myndighetene om å "ta en rask beslutning, siden prisene ventes å stige", skriver TDN Finans.Yara stiger 2,89 prosent til 262,90 kroner, omsatt for 351 millioner kroner.