USA senket Oslo Børs

Oslo Børs lå lenge an til å få en fin start på uken. Så kom det elendige nyheter fra USA. Her er dagens børskommentar.

Oslo Børs foto: Scanpix Junge, Heiko
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i dag ned 1,42 prosent før den sluttet på 411,71 poeng. Det ble omsatt aksjer for 4,3 milliarder kroner. Børsfallet skyldes hovedsakelig dårlige makrotall fra USA.Store selskap som Yara, Hydro og DnB NOR falt henholdsvis 1,85 prosent, 2,54 prosent og 2,67 prosent.Venter børsoppgang I dagens utgave av Finansavisen kan vi lese at investeringsdirektør Robert Næss i Nordea Investment Management venter børsoppgang til høsten.Olje/Statoil Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i september, har gått ned 0,09 prosent og står nå i 116,64 dollar. Statoil falt 1,13 prosent.Archer John Fredriksen-selskapet Archer blar opp 742 millioner dollar og kjøper Great White Energy. Kjøpet dobler Archers kapasitet på coil tubing og directional drilling i USA. Etter oppkjøpet vil Archer være operasjonell i alle større olje- og gassregioner i USA. Aksjen ble en av dagens børsvinnere med en oppgang på 8,66 prosent.Bionor Bionor Pharmas Vacc-4x presenteres på en konferanse om Aids-vaksiner i Bangkok. Presentasjonen er en oppfølger til presentasjonen på International Aids Society i Roma som fant sted 17-20. juli. I dag klatret Bionor-aksjen 6,92 prosent.Cermaq Cermaq avviser krav fra ett medlem av kongressen i Chile som vil plassere ILA-skyld hos Norge og la norske oppdrettere som Marine Harvest og Cermaq betale. Aksjen gikk opp 2,44 prosent.Deep Sea Supply Deep Sea Supply forteller at AHTS-flåten hadde en snittinntekt på cirka 16.100 dollar per dag per skip i juni måned. Selskapets PSV-flåte seilte inn 19.600 dollar per dag i juni 2011. Aksjen klatret 1,83 prosent.Dårlige makrotall fra USA Klokken 16.00 ble det kjent at de amerikanske innkjøpssjefenes forventningsindeks, også kjent som ISM-indeksen, falt fra 55,3 i juni til 50,9 i juli. Det er betydelig dårligere enn forventet. Analytikerstanden så for seg en indeks på 54,5.Samtidig har det blitt kjent at byggeinvesteringene økte med 0,2 prosent i juni sammenlignet med måneden før. Her var det ventet en oppgang på 0,1 prosent. Byggeinvesteringene for mai ble revidert fra en nedgang på 0,6 prosent til en oppgang på 0,3 prosent.Her finner du mer informasjon om ISM-indeksen.Gjeldstaket Optimismen skyldes at amerikanske politikere har blitt enige om å heve gjeldstaket. I første omgang er det snakk om en økning på minst 2.100 milliarder dollar. Statens utgifter skal over det neste tiåret reduseres med i underkant av 1.000 milliarder dollar.- Oppsummert kan man si at forliket om utgiftskutt og heving av gjeldstaket, bare er et pust i bakken før man må gå i gang med mer grunnleggende tiltak, sier kredittsjef Pål Ringholm i First Securities til NTB.- Jeg vil ikke uttale meg hundre prosent sikkert, men jeg mener det fortsatt er over 50 prosents sjanse for at USAs kredittverdighet blir nedgradert, sier Ringholm.Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs