Etter at makrotall fra USA kom inn dobbelt så bra som forventet pekte pilene på Oslo Børs i en retning - opp, opp og opp.På det meste var børsoppgangen opp i overkant av 3, 05 prosent. Hovedindeksen endte imidlertid opp 2,95 prosent til 361,64.Det ble omsatt aksjer og verdipapirer for totalt 5,1 milliarder kroner.Statoil steg 3,0 prosent til 126,80 kroner. Mens tungvektere som Yara og REC steg henholdsvis 5,75 prosent og 3,03 prosent.Av de 30 mest omsatte aksjene på Oslo Børs var det kun to som falt: Algeta og Archer ned 1,36 prosent og 5,27 prosent.Kl.14.30, norsk tid, tikket det inn ferske tall for varige goder i USA. . Ferske tall fra amerikanske statistikkmyndigheter at ordreinngangen for varige goder i USA steg 4,0 prosent i juli.Det var på forhånd ventet en økning på 2,0 prosent, melder TDN Finans. Ordreinngangen, eksklusive transport, viste en oppgang på 0,7 prosent.Oslo Børs klatret i overkant av fire poeng, fra 355 til 359.- Det er ingenting som tyder på at amerikansk økonomi var på vei inn i en resesjon før august, så får tiden fremover vise hvordan det sjokket vi har sett i finansmarkedene og lavere forbrukertillit vil slå ut i tredje kvartal, sier sjeføkonom Frank Jullum i Danske Markets til TDN Finans onsdag, og legger til:-Frykten for resesjon er i ferd med å bli litt mindre. Det er viktig å se at amerikansk økonomi var bedre enn fryktet frem til august.Likevel tyder mye på at investorer på det mye omtalte møtet i Jackson Hole i delstaten Wyoming om to dager.Et fat brent-olje med oktober-levering stod ved børsslutt i 110,21 dollar, opp 0,82 prosent. Solid opp fra formiddagens priser på om lag dollar. Også WTI-oljen kunne juble over prisoppgang. Et fat ble omsatt for 85,94 dollar, opp 0,61 prosent ved børsslutt.De amerikanske råoljelagrene viste Det var på forhånd ventet at oljelagrene ville øke med 1,8 millioner fat, viser estimater innhentet av Bloomberg News.Uken før var lagrene opp 4,2 millioner fat til 354,0 millioner fat.Administrerende direktør i Folketrygdfondet, Olaug Svarva, .- Det har kommet mye negative makrotall og vi har sett en eskalering av statsgjeldkrisen, konstaterer administrerende direktør i Folketrygdfondet, Olaug Svarva, ifølge Reuters. Hun skisserer at utviklingen i dagens markeder ikke var fondets hovedscenario før sommeren.- Så langt har vi klart oss relativt bra. Men vi ser at vi er på en knivsegg. Vi ser at det er en alvorlig situasjon og markedet har ikke tillit til veksten, sier Svarva.Folketrygdfondet i første halvår 2011.Aker Floating Produktion, ledet av Kristian Røkke, steg hele 24,25 prosent til 2,92 kroner. Oppgangen til tross var aksjen kun omsatt ved én handel.Aksjen fikk følge av Havila Shipping opp 18,57 prosent, REM Offshore opp 14,28 prosent.Rieber Shipping kommer også høyt opp blant dagens vinneraksjerl. Selskapet ble informert om at om kjøp av samtlige aksjer. Budet er på 31 kroner, som er 22 prosent over tirsdagens sluttkurs. Selskapet har også i løpet av morgentimene.Aksjen steg 13,72 prosent.Børsstyret skriver i en melding onsdag at de på to ganger kursnoteringsavgift, tilsvarende 260.000 kroner, for brutt på reglene om melding av innsideinformasjon til markedet, melder TDN Finans- Oslo Børs mener det forelå innsideinformasjon om virkningene av vaksinen tidligere enn det Bionor Pharma har lagt til grunn ved sin melding til markedet 18. november 2010, heter det.Aksjen endte ned 3,78 prosent til 1,27 kroner.Archer Ltd, med Seadrill og John Fredriksens Hemen som storeiere, . Resultat per aksje ble 0,00 dollar, mot 0,12 dollar ved samme korsvei i fjor.Archer endte ned 5,27 prosent til 25,50 kroner.Tidligere i dag , som viste et resultat etter skatt på 28,5 millioner kroner i 2. kvartal 2011, mot 19,2 millioner kroner i samme periode året før. Resultatet per aksje ble 0,24 kroner, mot 0,16 kroner ved samme periode i fjor. Oslo Børs svarte likevel med å sende aksjen ned.- enn dette på en ellers ganske positiv dag på Oslo Børs, sier analytiker Espen Torgersen.- Jeg synes at når de leverer så bra som de gjør i et sånt marked, så er det ingen grunn til at selskapet ikke skulle være på rett kurs i forhold til det de har sagt før. Aksjen burde fått en bedre mottakelse enn dette på en ellers ganske positiv dag på Oslo Børs, avslutter Torgersen.Opera Software endte ned 3,89 prosent til 29,60 kroner.Diamantselskapet IGE faller hele 33,3 prosent til 0,02 kroner, og toppet dagens taperliste.Aksjen fikk følge ned av Faktor Eiendom som falt 30,65 prosent og Camillo Eitzen & Co ned 15,33 prosent.Morpol melder om , mot minus 2,2 millioner euro i samme periode året før.Resultatet per aksje ble 0,02 euro, mot minus 0,02 euro ved samme periode i fjor.Aksjen endte ned 14,32 prosent til 14,65 kroner.Fiskeanalytiker i Nordea Markets, Kolbjørn Giskeødegård, sa onsdag til HegnarOnline at han - SalMar skal ha 65 prosent av volumet for salg i 2. halvår. De har kun 20 prosent kontraktsdekning, det vil si at 80 prosent av volumet vil selges i spotmarkedet. Med tanke på lakseprisen og forventningene om at den vil fortsatt ligge på et realtivt lavt nivå sammenlignet med 1. halvår, er vi bekymret for inntjeningen, sier Giskeødegård til HegnarOnline.Lakseaskjen falt 1,27 prosent til 39 kroner. med et kjøp av 143.861 nye aksjer i lakseselskapet. Aksjene ble kjøpt til en kurs på 12,40 kroner pr aksje eller totalt 17,8 millioner kroner.Etter transaksjonen sitter Glastad Invest på 4.295.861 NRS-aksjer, tilsvarende 10,84 prosent av selskapet.Aksjen endte opp 2,71 prosent til 13,25 kroner.En rekke selskaper har sluppet tall i dag. Se Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og