Verste dag på Wall Street siden desember 2008

Dow Jones-indeksen stupte mer enn 500 poeng og hadde torsdag sin verste dag siden desember 2008.

Wall Street. Foto: Scanpix Chip East
Børs

Alle de amerikanske indeksene falt bredt og kraftig i handelen torsdag kveld. Mer enn ti prosent fall fra forige topp defineres som korreksjon. Og Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq gled alle over i korreksjons-territoriet torsdag. Dow Jones-indeksen falt 4,13 prosentpoeng til 11.383,68 poeng. S&P500 indeksen falt 4,78 prosent til 1200,07 poeng, mens den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt 5,08 prosent til 2556,39 poeng.Omsetningen var den høyeste hittil i år.Den såkalte "fryktindeksen", CBOE Volatilitetsindeksen VIX, steg til 32,07. Hoppet på 35 prosent er det største siden 27. februar 2007, og indeksen har ikke hatt så høy sluttnotering siden juli 2010.- Det er bare panikk der ute. Alle beveger seg over til kontanter. Folk selger alt, sa den uavhengige opsjonstraderen Andrew Keene til Bloomberg.- Det er frykt. Det er definitivt en høy grad av usikkerhet i markedet, enten du ønsker å snakke om Europeiske banker, europeisk statsgjeld eller nedkjøling av veksten i USA, sa VIX-trader Luke Rahbari i det Chicagobaserte Stutland Equities til Bloomberg.Det var frykt for situasjonen i Europa etter at likviditetstilgang ble et stadig mer omtalt tema som selv sentralbanksjef i den europeiske sentralbanken (ESB) Jean-Claude Trichet adresserte i sin pressekonferranse etter ESB offentliggjorde sin rentebeslutningen torsdag.Trichets ord om intensivert nedsiderisiko satte også fart i aksjesalgene på Wall Street torsdag.Også bekymringer rundt helsetilstanden på USAs hjemlige økonomi tynget. Uketallene for nye søkere til arbeidsledighetstrygd holdt seg stabilt siden forige uke, men det var ikke tilstrekkelig til å berolige ikke investorene.- Jobless Claims tallene var ikke for positive... Vi trenger en mer markert bedring, sa president og CEO i Mogavero Lee & Company, Doreen Mogavero, til CNBC.Den amerikanske lettoljen for levering i september falt under 86 dollar per fat torsdag kveld og går mot sitt største ukentlige fall siden mai.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.

Nyheter
Børs