Hovedindeksen endte imidlertid ned 0,5 prosent til 351,44. Det ble omsatt aksjer for 6,8 milliarder kroner. Ukeavkastningen ble på minus 4,1 prosent. Hittil i år er nedturen på brutale 20,1 prosent.Statoil var det store lyspunktet med en oppgang på 2,3 prosent til 124,90 kroner. Omsetningen i aksjen var på 1,9 milliarder kroner.Analytikere sier til TDN Finans at oppdateringen vedrørende Aldous Major South-funnet har skapt en generell økt tro på norsk sokkel.- Vi så at Statoil gikk veldig bra etter funn-oppdateringen og aksjen gikk også bedre enn sammenlignbare selskaper i går. Det virker som det er en "etterglød" med hensyn til aksjens utvikling sier analytiker Neill Morton i Berenberg Bank til nyhetsbyrået.Det norske har gått sterkt de siste dagene i kjølvannet av Aldous Major South-funnet og etter at Kjell Inge Røkke har kjøpt seg opp. Sluttnoteringen ble 44 kroner, opp 5,3 prosent. REC var helt nede i 8,27 kroner tidligere fredag, men nøyde seg nå med et fall på fire prosent til 8,77 kroner. Les hele
.. Nasdaq-indeksen endte ned 1,62 til 2341,84, mens Dow Jones falt 1,57 prosent til 10.817,65. Sistnevnte har den siste uken falt fire prosent.S&P 500 er den av de amerikanske indeksene som har fått gjennomgå mest den siste tiden. Fredagen falt indeksen 1,5 prosent til 1.123,5, mens ukens fall var på 4,7 prosent. Sammenlagt har S&P 500 de siste fire ukene falt hele 16 prosent, noe som tilsvarer det største fireukers-fallet siden mars 2009.Nok en gang var det bekymringer rundt en europeiske gjeldssituasjonen som bidro til nervøsitet i markedet.- Løsningen på problemet ligger i at noen må tørre å eksponere seg mot europeisk gjeld. Det mest nærliggende er Kina. Jeg ønsker at Kina øker sin eksponering, men det gjør de nok ikke uten å få økt innflytelse, uttalte Roger Berntsen i Netfonds til HegnarOnline fredag.Se hvordan det gikk med de norske aksjene i USA og Canada.Bekymringer rundt gjeldsproblemene i Europa svekker igjen de asiatiske markeden, og mandag er .Samleindeksen MSCI Asia Pacific endte ned 0,60 prosent, og cirka syv aksjer faller for hver tredje som stiger.Aksjene har ifølge Bloomberg News falt 14 prosent de siste fire ukene. I tillegg til gjeldsproblemene i Europa, er nedgangen også knyttet til frykten for den amerikanske økonomien.Nikkei-indeksen i Japan er ned 0,70 prosent, mens den bredere Topix faller 0,90 prosent.Shanghai Composites i Kina svekker seg 0,54 prosent, Hang Seng-indeksen i Hong Kong er ned 0,81 prosent. Den autralske indeksen S&P/ASX 200 faller 0,59 prosent.Nå står et fat Brent-olje med oktober-levering i 106,23 dollar, ned 2,20 prosent. Det er i overkant av 2,50 dollar mindre enn ved børsslutt fredag. Da stod et fat Brent-olje i 108,85 dollar.- Vi tror Oslo Børs åpner ned 1,1 prosent i dag, til 347,6 poeng. S&P500 falt 1,2 prosent etter at Europa stengte fredag. Svakere børser i USA på fredag, samt i Asia i natt, vil med stor sannsynlighet bidra til nedgang i Europa i dag, i alle fall i åpningsminuttene. Gaddafi regimet ser nå ut til å gå mot slutten etter at opprørerne nå har overtatt viktige deler av Tripoli. Disse nyhetene har sendt oljeprisen noe ned. Dagens viktigste nøkkeltall, slik vi ser det, er Chicago Fed Activity tallene som slippes kl 14.30.Olav Thon Eiendomsselskap: ResultatfremleggelseRem Offshore: ResultatfremleggelseHavila Ariel: ResultatfremleggelseSSB: Internasjonale reserver og valutalikviditet, kl. 10:00Norges Bank: Resultat av auksjon statskasseveksler, kl. 11:00Jyske BankKilder: TDN Finans, Oslo Børs og Statistisk sentralbyrå (SSB)