Wall Street løftet Oslo Børs

God stemning i de amerikanske markedene og stigende oljepris løftet Oslo Børs så vidt i pluss før stengetid tirsdag. Biotek-selskapet Algeta og sol-selskapet REC var blant dagens vinnere.

Oslo Børs. Foto: Scanpix
Børs
Etter en dag med både markert oppgang og nedgang, ble Oslo Børs til slutt løftet av den .Hovedindeksen endte i 351,28, opp 0,11 prosent, og det ble omsatt aksjer for 4,46 milliarder kroner.Også oljeprisen løftet seg tirsdag ettermiddag. Brent-oljen med levering i oktober var ved børsslutt opp 0,50 prosent til 108,90 dollar fatet, mens WTI-oljen steg 0,33 prosent til 84,70 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 107,35 dollar fatet ved børsslutt mandag.Statoil endte opp 0,57 prosent til 123,30 kroner. En av dagens største vinner på Oslo Børs var biotek-selskapet Algeta. Det ble tirsdag morgen kjent at selskapet for sitt legemiddel Alpharadin.I praksis betyr det at Alpharadin, som benyttes for pasienter med prostatakreft med spredning til skjelettet, raskere enn normalt kan bli godkjent av amerikanske myndigheter.Les også: Aksjen løftet seg tirsdag 10,91 prosent til 183,00 kroner. Også solselskapet REC steg markert på Oslo Børs tirsdag, etter at det ble kjent at silisiumsprisene i august steg markert.Prisene steg denne måneden til 51,96 dollar per kilo, sammenlignet med juli-prisen på 51,20 dollar per kilo. Ifølge Bloomberg News er det den største oppgangen i silisiumsprisene på fem måneder.Markedet sendte REC-aksjen opp 5,14 prosent til 8,89 kroner. Norse Energy Corps amerikanske datter Norse Energy Holdings med nominell verdi åtte millioner dollar.Selskapet vil få en gevinst på rundt 2,4 millioner dollar som følge av tilbakekjøpet, som skjedde i det åpne markedet.Norse endte tirsdag opp 10,00 prosent til 0,33 kroner. Norwegian meldte tirsdag ettermiddag at de fra og med 2012 .- Når vi nå har besluttet å kutte ut Rygge fra og med starten på 2012 skyldes det kundetilpasning og fordi vi trenger flykapasitet til andre destinasjoner i vårt rutenett, uttalte kommersiell direktør Daniel Skjeldam i en kommentar.Norwegian-aksjen falt 0,28 prosent til 88,00 kroner. at de har inngått en bankfasilitet på 420 millioner dollar, tilsvarende 2,2 milliarder kroner, for å finansiere ultradypvannsriggen "Songa Eclipse".Markedet applauderte, og sendte aksjen opp 11,01 prosent til 24,20 kroner. Tirsdag ble det kjent at seismikkselskapet SeaBird Exploration både i forbindelse med bank- og obligasjonslån. Nå er selskapet i dialog med partene for å finne en løsning på de økonomiske problemene.Selskapet har dessuten blitt tildelt en kontrakt med Oil and Natural Gas Corporation Ltd of India på 40 millioner dollar.Aksjen endte ned 5,41 prosent til 0,70 kroner. En av dagens største tapere var Nordic Semiconducter, som meldte at resultatet i 2011 er ventet å bli lavere enn selskapets guiding for året.Det ble også rapportert om lavere etterspørsel etter trådløst PC-tilbehør og andre elektroniske varer i Europa og Nord-Amerika. Selskapet venter inntekter på rundt 140 millioner dollar i 2011.Aksjen stupte hele 14,80 prosent til 11,80 kroner. Flere selskaper har slapp tall for andre kvartal tirsdag, deriblant , , , og Norway Royal Salmon.Flere av tungvekterne løftet seg tirsdag. Yara endte opp 1,19 prosent, mens Telenor steg 1,31 prosent. Seadrill og PGS løftet seg henholdsvis 1,40 og 0,16 prosent.DnB NOR falt derimot 1,91 prosent, mens Norsk Hydro endte ned 0,30 og Subsea 7 svekket seg 0,87 prosent.Blant dagens vinnere finner vi Birdstep og Kverneland. På taperlisten er Norway Royal Salmon, Faktor Eiendom og Neas høyt oppe.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og