Warren: - Et fall av begrenset varighet

Forvalter Peter Warren mener det kraftige fallet man nå ser på verdens børser ikke er overraskende i seg selv. - Jeg hadde ventet at det skulle komme tidligere, sier Warren, som tror det hele kan være over snart.

Peter Warren. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen.
Børs

Forvalter Peter Warren i Warren Bank sier fredag at han stusser på det kraftige fallet på verdens børser. Men forvalteren er ikke overraket over at fallet faktisk kommer - heller det faktum at det ikke har kommet tidligere.Han mener at markedene nå tar realiteten inn over seg.- Hvis forventningene ikke kan leve opp til realiteten, må forventningene justere seg i forhold til realiteten. Den utviklingen som har vært nå har vært indikert av en rekke ting. Hvis en ser på en ting som forholdet mellom platina og gull har det i lang tid signalisert en svakere industriell utvikling, sier Warren til TDN Finans.Han mener usikkerheten knyttet til gjeldstaket i USA samt gjeldsutfordringene i Europa var blant faktorene som satte det hele i gang.- Jeg tror likevel at dette vil være et fall av begrenset varighet. Dersom dette blir alvorligere vil det trolig komme en ny runde med kvantitative lettelser, QE3. Jeg tror at det finnes en plan som blir iverksatt dersom markedene virkelig skulle falle, sier han.Warren lar seg videre ikke sjokkere over at Oslo Børs faller med rundt fem prosent på en dag.- I 2008 var det over 20 dager hvor Oslo Børs falt over fem prosent. Aksjer, råvarer og eiendom er risikofulle investeringer. Dette er det vi kaller en normal utvikling over tid, sier han.