Warren om flukten fra aksjemarkedet

-Frykten har nådd proporsjoner som er langt over det vi opplevde i 2008/2009. Det som er sikkert er at noen vil bli sittende igjen langt oppe på stranden når tidevannet snur, advarer Peter Warren.

Peter Warren. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen.
Børs
På sin
ser Peter Warren nærmere på den siste tids himmelferd for gullprisen. Stadig flere får øynene opp for den såkalte "sikre havnen i usikre tider". Det har ført til en eksplosjon i gullprisen.-Kraftig nedgang i finansmarkedene i kombinert med mangel på politisk handlekraft medførte sist uke store endringer i taktiske allokering hos institusjoner. I korte trekk gikk endringen i allokering ut på flukt fra alt som syntes usikkert (aksjer, råvarer og kredittobligasjoner). Disse pengene fant veien til statsobligasjoner og edelmetaller. Vi må ifølge Merrill Lynch Bank of America tilbake til midten av 2008 for å oppleve tilsvarende flukt fra aksjer, skriver Warren.-Frykten har nådd proporsjoner som er langt over det vi opplevde i 2008/2009. Gull er plutselig blitt allemanns spareform og investorer har aldri tidligere hamstret gull som de gjør nå, skriver Warren.-En amerikansk guru, Dennis Gartman, sa i går at gull har begynt den parabolske delen av oppgangsfasen. Ikke ulikt det som skjedde på slutten av 70-tallet, begynnelsen av 80-tallet. Hvor toppen er under slike forhold er "anybody's guess". Det som er sikkert er at noen vil bli sittende igjen langt oppe på stranden når tidevannet snur, skriver Warren.-Hvis man til tider opplever aksjemarkedet som illikvid, kommer man til å bli vettskremt av å se hva som kan skje i et aktiva hvor det er langt trangere i døren. Utviklingen i sølvprisen tidligere i år er et godt eksempel på dette, avslutter Warren.