Oslo Børs har hentet seg litt inn igjen fra en svak åpning mandag, og hovedindeksen er opp 0,42 prosent til 343,49Oljeprisen var kraftig ned i morgentimene mandag, da den lå like over 102 dollar. Ved lunsjtider har Brent for levering i november steget nesten 2 dollar og går for 104,11 dollar.Til sammenligning ble et fat nordsjøolje omsatt for 105,05 dollar ved børsslutt fredag.WTI-oljen er opp litt over en dollar fra mandag morgen og går for 79,39 dollar fatet.Statoil åpnet ned 2,05 prosent til 119,60 kroner, men etter drøyt 3 timers handel er nedgangen bare på 0,7 prosent til 121,2 kroner.Yara har snudd fra å være ned 1,73 prosent, til å være opp 1,7 prosent til 246 kroner. DnB NOR har snudd fra et fall på 1,60 prosent til en oppgang på 5,2 prosent, til 58,95 kroner.RCCL faller 0,2 prosent, etter å ha vært ned 2,72 prosent fra start.Norsk Hydro faller 0,4 prosent etter å ha åpnet ned 2,81 prosent og Telernor er opp 1 prosent etter å ha åpnet ned 0,12 prosent mandag morgen.Seadrill er opp 0,3 prosent etter å ha åpnet ned 1,2 prosent.REC faller til det laveste noensinne igjen. Nå lyder intradag all-time low på 5,845 kroner!Les også: Rocksource har i i Norskehavet.Rocksource, som er operatør, har 60 prosent av brønnen, mens VNG har 30 prosent og Skagen44 10 prosent.Aksjen faller mandag hele 53,1 prosent til 60 øre kroner. Biotek-selskapet Algeta presenterte i helgen alle av Alpharadin. Det sender Algeta-aksjen opp 3,3 prosent til 188,00 kroner.Dataene Algeta la frem i helgen viste en overlevelsesgevinst på 44 prosent, sammenlignet med placebo. P-verdien var på 0,00185, mens de foreløpige resultatene viste en p-verdi på 0,0022.Salget av Alpharadin ventes å nå 662 millioner dollar innen 2015, i følge et konsensusestimat innhentet av Thomson Reuters Pharma, melder Reuters. Innen førstkommende fredag må styret i Sevan Marine ha fått om at deres restruktureringsplan er veien å gå. Hvis ikke, er det trolig kroken på døren.- Fristen er nok i høyeste grad reell. Vi trenger mer penger i oktober for å betale ombyggingen av Voyageur. For det er ombyggingen av Voyageur som er problemet. Uten den er driften positiv, sier Sevan-sjef Carl Lieungh,Sevan-aksjen var opp 3,23 prosent til 0,32 kroner fra start, men er nå uendret på 31 øre. For å unngå kollaps må NorDiag få en garanti for minstebeløpet i sin forttrinnsrettemisjon. Nå til 29. september kl. 17.30.For å unngå å gå inn i insolvensbehandling trenger NorDiag en garanti for minimumsbeløpet i emisjonen på 15 millioner kroner innen selskapets ekstraordinære generalforsamling 30. september.NorDiag-aksjen er uendret på 10 øre. Ved utløpet av tilbudsperioden 23. september hadde Tranocean aksept og av aksjene i Aker Drilling.26. august la Transocean inn et ubetinget bud på 26,50 kroner pr aksje.Aker Drilling-aksjen er opp 0,38 prosent til 26,40 kroner. Uroen for den europeiske gjeldskrisen øker blant investorene over hele verden. I helgen avholdt IMF og Verdensbanken årsmøte, men det har ikke roet ned markedene.EU har i helgen fått hard kritikk, blant annet fra USAs finansminister Timothy Geithner og IMF, for å gjøre lite med gjeldskrisen i eurosonen.EU har nå satt i gang arbeidet med , men det er ifølge NTB stor uenighet innad i EU om hvilken rolle Den europeiske sentralbanken (ECB) skal spille i dette arbeidet.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og