Aksjer smalt opp - Gull ned

Tech, bank og finans viste vei på sterke børser i New York onsdag. Bank of America steg 7 prosent mens J.P.Morgan Chase steg over 4 prosent. Gullprisen falt 105 dollar fra tirsdagens høyeste.

AP Photo/Jin Lee
Børs

Forventninger til president Obamas og sentralbanksjef Bernankes taler torsdag bidro til fornyet optimisme blant investorene på Wall Street og det ble en god dag på børsene i New York onsdag.Det gikk rykter om fortsatte skattelettelser, nye skattelettelser, bygging av skoler og veier og kanskje noen alternativer til en ny runde med seddelpressen. I tillegg var det en dag uten de store negative nyhetene fra Europa.I tillegg ble FEDs Beige Book, som bare beskriver utviklingen i økonomien med ord, positivt mottatt.Etter tre dager med stygge fall var det dermed duket for en dag med bred oppgang. Tech, bank, finans og olje steg kraftig. Gullaksjer fikk seg en liten nesestyver, etter et kraftig fall i gullprisen.Dow Jones steg 2,47 prosent til 11.414,86 mens S&P 500 endte opp 2,86 prosent og sluttet på 1.198,62. Nasdaq steg 3,04 prosent til 2.584,94.For hver aksje som falt på NYSE var det hele 9 som steg. Forholdet mellom aksjer som steg og falt på Nasdaq var nær 11 til 2.Det ble omsatt 2,15 milliarder aksjer på NYSE og 1,82 milliarder aksjer på Nasdaq.Apple steg 1,1 prosent mens Google og Microsoft endte opp henholdsvis 2,3 og 1,9 prosent. Cisco steg hele 3,9 prosent. Ingtel steg 2,8 prosent mens Oracle og Qualcomm steg henholdsvis 4,3 og 4,5 prosent. Yahoo toppet dem alle med en oppgang på 5,4 prosent.Oljeprisen steg 3,6 dollar til 89,63 dollar. Det er den høyeste oljeprisen på 5 uker noe som bidro til pen oppgang for oljeaksjene.Gullprisen falt 105 dollar fra tirsdagens høyeste og ny all-time high på 1.925 dollar og trakk ned gullaksjene.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.

Nyheter
Næringsliv