- En laksepris under 25 kroner, er under Grieg Seafoods kostpris, skriver analytiker Kolbjørn Giskeødegård i en sektorrapport. Han er uten tvil mest bekymret med tanke på den lakseprissituasjonen som herjer i markedet.Sist uke tok meglerhus som Nordea Markets lakseprisestimatene for 2012 ned fra 28 til 24 kroner. Arctic Securities nedjusterte til 25 kroner - og det samme gjorde den sveitsiske meglergiganten UBS.Den lave lakseprisen vil få betydning for selskapenes bunnlinje. Grieg Seafood skreller trolig av 845 millioner kroner fra 2010-resultatet, ifølge Nordea Markets.
Fra over en halv milliard til flere hundre millioner i minus?Blandet blant analytikerneI dag omsettes Grieg Seafood for 5,95 kroner, ned 0,83 prosent.
Estmatene viser at mens selskapet satt igjen med 624 millioner kroner på bunnlinjen i 2010, vil 2012-resultatet skifte fortegn og vise 221 millioner kroner i minus.- Jeg er mest bekymret for Grieg Seafood, sier Giskeødegård til HegnarOnline.- De er det lakseselskapet som har størst eksponering mot spotprismarkedet. Kombinasjonen av høye produksjonskostnader og spotpriseksponering gjør selskapet mest utsatt, legger han til.Giskeødegård kuttet forrige uke kursmål fra 7 til 3 kroner basert på de reduserte estimatene, og gjentok sin salgs-anbefaling på aksjen.En sammenstilling fra Bloomberg viser at av totalt 10 meglerhus er det fortsatt fem som har en kjøpsanbefaling på aksjen. Videre har to meglerhus aksjen på hold og tre har en salgs-anbefaling.