Etter en laber start, har stemningen tatt seg opp på Oslo Børs torsdag. Hovedindeksen står i øyeblikket i 348,92, etter en oppgang på 0,4 prosent.
Det er så langt omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 2,11 milliarder kroner. Wall Street falt tilbake i går ny, nervøs dag.Spenningen utløst i TysklandOljeprisen stigerTelenor opp, ny REC-bunnSevan Marine unngikk konkursOljeknøtt nesten halvert del av et feltMer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. børs- og finansnyheter på HegnarOnline delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserEuropa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York vinnerne taperne Vinnerne taperne ulike indeksene de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen.
Så langt i år er hovedindeksen ned 21,54 prosent. Det siste året er fallet på 9,51 prosent.Utviklingen skjer i kjølvannet av at og Asia-børsene opplevde en I Europa er spenningen knyttet til avstemningen i den tyske nasjonalforsamlingen (Bundestag) utløst. En utvidelse av det midlertidige krisefondet for eurolandene - EFSF - ble for litt siden vedtatt.- Et stabilt Europa og en stabil euro er av nasjonal interesse for Tyskland, sa parlamentarisk leder i Merkels parti CDU, Volker Kauder, foran avstemningen, ifølge DPA.Vedtaket vil blant annet øke Tysklands garantier til EFSF fra dagens 123 milliarder til 211 milliarder euro.Tyske DAX har snudd ned etter at avstemningsresultatet ble kjent, og faller 0,1 prosent. Franske CAC 40 stiger 0,9 prosent, mens britiske FTSE 100 er i rødt med 0,3 prosent.- Det ser ut som periodene med optimisme blir kortere og periodene med pessimisme blir lengre, sier analytiker David Land i CMC Markets i Sydney til Reuters.- Dette drives av den klare forståelsen av at mens det finnes mange planer for hvordan å hanskes med euro-situasjonen, vil realiteten av å oppnå enighet bli såpass mye tøffere, legger han til. Oljeprisen stiger på håp om at europeiske politikere vil legge frem en slagkraftig plan for å takle statsgjeldskrisen. Brent november-olje stiger 1,21 dollar til 105,02 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp 87 cent til 82,08 dollar fatet.Da Oslo Børs stengte onsdag ble Brent-oljen omsatt for rundt 106,20 dollar fatet. Oljeprisen ligger an til sitt største kvartalvise fall siden 2008.- Lettelsen over at midler vil bli gjort tilgjengelige for europeiske redningspakker støtter markedene. Det var noen som antydet at støtten for tiltak ikke ville komme, sier råvareanalytiker Carsten Fritsch i Commerzbank i Frankfurt til Reuters.Morgan Stanley har kuttet sitt oljeprisestimat for 2012 med 30 dollar til 100 dollar fatet, med henvisning til stigende tilbudsside fra Libya, og svake økonomiske utsikter. På Oslo Børs faller Statoil 0,3 prosent til 122,90 kroner torsdag.Utslagene blant OBX-aksjene er ikke de store - begge veier. Aker Solutions revansjerer seg fra i går, og stiger 2,4 prosent til 57,40 kroner etter millionkontrakt. Storebrand legger på seg 2,5 prosent til 30,40 kroner.Telenor var en få lyspunkter på børsen i går, og fortsetter oppgangen ved å klatre 1,8 prosent til 91,35 kroner så langt i dag. UBS opprettholder sin kjøpsanbefaling på aksjen, og kursmålet er jekket opp fra 113 kroner til 116 kroner.Seadrill, RCCL og REC er blant aksjene som utmerker seg negativt. Sistnevnte faller 2,7 prosent til 5,62 kroner. Aksjen har i dag vært nede i 5,56 kroner på det laveste - som altså er ny all time low. Den store spenningen i dag var imidlertid knyttet til Sevan Marines skjebne.Og i morges ble det klart at Arendal-selskapet unngår konkurs etter at selskapet ble enig med kreditorene om en løsning.Løsningen er i imidlertid avhengig av å få tilslutning hos en ekstern industriell aktør, som etter planen skal inn på eiersiden i Arendal-selskapet, skriver Agderposten.Ifølge avisen var det natt til torsdag lange og harde forhandlinger med obligasjonseierne. I 03-tiden lå en løsning på bordet og på styremøtet klokka åtte torsdag morgen ble avtalen gitt enstemmig tilslutning.- Jeg kan si at vi mener at det er en grunn til å si at selskapet er reddet, men avtalen er ikke signert, sier Lieungh.Aksjen er fremdeles suspendert fra handel på Oslo Børs. Relativt sett finner vi Q-Free på toppen av vinnerlisten, med en oppgang på 21,5 prosent til 15 kroner. Nærmest følger Green Reefers, som står i pluss 21,1 prosent til 63 øre.Noreco spretter opp 11,5 prosent til 4,37 kroner.Oslo Axess-noterte Bridge Energy markerer seg med en oppgang på 9,8 prosent til 9,00 kroner, etter å kjøpt på britisk sokkel.I andre enden finner vi Norse Energy, som tidlig torsdag meddelte markedet at selskapet ennå ikke har fått på plass en løsning for refinansiering. Men dialogen fortsetter både med aksjonærer og obligasjonseiere og det vil bli informert om enhver utvikling i saken så fort som mulig.Blant annet diskuteres en rettet emisjon i kombinasjon med konvertering av gjeld til aksjer.Aksjen er ned hele 47 prosent til ni øre.Nærmest kommer Aker Floating Production, som faller 27 prosent til 2,25 kroner. Asia Offshore Drilling, Bergen Group, Birdstep og Camillo Eitzen faller også tosifret - nærmere bestemt 10,8-14,0 prosent.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .