Børsnoteringen av internett-selskapene LinkedIn, RenRen, Pandora og Yandex har ikke vært noen kjempesuksess.Selskapene som ble børsnotert i løpet av mai og juni, like før børsene verden over dundret inn i bear markedet, har falt kraftig. Aksjene er ned 30 til 75 prosent fra toppen, noe som har skremt de andre.Internett-selskapene har floppet og Facebook, Zynga og Twitter utsetter børsnoteringen til neste år, mens Groupon laster til å ha hastverk.
Den kinesiske Google-kopien, RenRen, ble børsnotert 4. mai og ble den dagen omsatt så høyt som 24 dollar før den sluttet på 18,01 dollar. Mandag sluttet aksjen på 6,02 dollar, noe som betyr at aksjen er ned 75 prosent fra all-time high intradag og 67 prosent fra sluttkursen samme dag.LinkedIn har klart seg langt bedre. Selskapet ble børsnotert den 19. mai og aksjen ble omsatt så høyt som 122,7 dollar den dagen, før den sluttet på 94,25 dollar. Mandag sluttet aksjen på 85,76 dollar, noe som betyr at aksjen er ned 30 prosent fra all-time high intradag, men bare 9 prosent fra sluttkursen første noteringsdagen.Russiske Yandex ble børsnotert i New York 24. mai og ble den dagen omsatt så høyt som 61 dollar, før den sluttet på 30,55 dollar. Mandag sluttet aksjen på 29,57 dollar. Det er ned 51,5 prosent fra toppen, men bare ned 3,2 prosent fra sluttkursen første noteringsdagen.Online radioselskapet Pandora Media ble notert i New York så sent som 15. juni. Aksjen ble omsatt så høyt som 26 dollar den første dagen før den sluttet på 17,42 dollar.Mandag steg aksjen 6 prosent til 10,82 dollar, etter at analytiker Michael Pachter, Wedbush Securities, tok opp dekning på aksjen med en "outperforme" rating og et kursmål på 14 dollar, i følge Marketwatch.com. Aksjen er likevel ned 58 prosent fra høyeste notering og 38 prosent fra slutt første noteringsdagen. Uroen og floppen for internett-selskapene har stukket kjepper i hjulene for planene til flere andre selskaper og 4 selskaper, til en antatt verdi av totalt 635 milliarder kroner, teller nå på knappene.Det blir ikke noen IPO eller børsnotering av Twitter i år og selskapet har gjort en privat plassering for å ha penger nok til å utsette det hele. Siste omsetning i aksjen verdsetter selskapet, i følge Sharespost, til 10,7 milliarder dollar.Spillselskapet Zynga, som blant annet står bak det populære Facebook-spillet FarmVille, hadde planer om en IPO og børsnotering i høst. I slutten av august ble det hele utsatt på ubestemt tid. Selskapet er verdsatt til 13,1 milliarder dollar.I Facebook har det hele tiden vært planen å vente med en IPO og børsnotering til 2012. Den planen later til å ligge fast for selskapet som, i følge Sharespost, har en verdi på 75,3 milliarder dollar.tGroupon pusher imidlertid på for en IPO og børsnotering så fort som mulig, og det siste skal være at selskapet tar sikte på slutten av oktober eller november. Det er ikke nødvendigvis et godt tegn, for selskapet som fremdeles antas å ha en verdi på 12 milliarder dollar.Groupon har tilsynelatende hastverk og må trolig pushe gjennom børsnoteringen i løpet av kort tid for ikke å bli utvannet av alle kupongvariantene som dukker opp nesten hver dag.Ledelsen skal ha diskutert en prising på mellom 15 og 25 milliarder dollar, men fremtiden er i ferd med å innhente kupongselskapet og konkurrentene dukker opp som paddehatter hele tiden.Må Groupon vente til neste år kan ledelsen og investorene risikere at det hele flopper.Les også: