Dårlige nyheter senker Wall Street

Investorene på Wall Street er ikke fornøyde med dagens makrotall. Utviklingen i aksjemarkedet kan du følge her.

Gregg Maloney på gulvet på New York Stock Exchange. Foto: AP
Børs

Det har vært en rød start på det amerikanske aksjemarkedet. To minutter etter at handelen tok til har den teknologitunge Nasdaq-indeksen gått ned 1,75 prosent og står i 2.501,47 poeng, mens Dow Jones står i 11.327,45 poeng etter en nedgang på 1,45 prosent.Utviklingen kan du følge her.Får juling på Wall Street Bank of America straffes knallhardt i førhandelen, hvor aksjen faller over syv prosent av frykt for søksmål fra Federal Housing Authority.Dagens viktigste nyhet Dagens mye omtalte arbeidsmarkedsrapport viser at det i august ikke ble skapt noen nye jobber i USA utenom landbrukssektoren. På forhånd var det ventet 60.000 nye jobber, og whispering numbers på Wall Street var på 70.000.Vi må tilbake til september i fjor for å finne en dårligere måned, da antallet sank med 29.000.Juni- og julitallene ble nedrevidert fra 46.000 og 117.000 til henholdsvis 20.000 og 85.000. Med nullveksten i august falt dermed snittet for de siste tre månendene til 35.000.Arbeidsledighetsraten er dermed uendret på 9,1 prosent.Gjennomsnittlig timelønn falt 0,1 prosent på månedsbasis. Det var forventet en økning på 0,2 prosent. I juli var økningen på 0,4 prosent.Her finner du rapportenBarack Obama påvirker gullprisen Det er rettet stor oppmerksomhet mot president Barak Obamas tale til kongressen 8. september. Talen er varslet å omhandle USAs økonomiske tilstand, med spesiell vekt på tiltak for landets 14 millioner arbeidsledige.-Det knyttes stor spenning til hvilke tiltak Obama kommer til å offentliggjøre. Signalene kommer umiddelbart til å påvirke den videre utviklingen av gullprisen, sier styreleder Hans-Axel Jahren i Gullvekten.no.

Nyheter
Børs